- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2017, 21:28)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NOAPTEA MUZEELOR 2017: Sute de oameni, la coadă ca să viziteze Muzeul Antipa din Capitală - FOTO
Noaptea Muzeelor a strâns mii de oameni la cozi pentru a vizita gratuit obiectivele culturale. Printre cele mai căutate muzee sunt Antipa, Muzeul Satului sau Muzeul de Istorie. Noapte Muzeelor este la a 13-a ediţie şi se desfăşoară în mai multe ţări simultan.
Urmărește
3795 afișări
NOAPTEA MUZEELOR 2017: Sute de oameni, la coadă ca să viziteze Muzeul Antipa din Capitală - FOTO
UPDATE: La ora 23.00, sute de oameni erau încă la coadă ca să intre la muzeu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Şi anul acesta, Noaptea Muzeelor a scos mii de oameni din casă pentru a vizita gratuit cele mai impotante obiective culturale. La muzeul Antipa s-a aşteptat mai bine de o oră şi jumătate, coada având sute de oameni care aşteptau să vadă exponatele.
"După ce plecăm de la Antipa, ne ducema la Muzeul de Geologie, la Muzeul Ţăranului şi, în funcţie de timp, ne mai orientăm şi către altele. De o oră stăm la coadă, dar merită aşteptarea. Nu e vorba de bani, este pur şi simplu un eveniment, care se derulează, unde exită o colectivitate şi cred că cei mici ar trebui să fie familiarizaţi cu astfel de evenimente. Avem companie plăcută, rude, prieteni, ne simţim foarte bine", a spus Andreea, din Bucureşti.
Printre vizitatori sunt şi oameni care străbat sute de kilometri pentru a vizita muzeele cu ocazia acestui eveniment. Spun că nu îi deranjează statul la coadă, cu atât mai mult cu cât intrarea este gratuită.
"Am venit de la Câmpulung Muscel şi am venit special pentru Noaptea Muzeelor. De mai bine de 40 de minute stăm la coadă şi mai avem de aşteptat. Oarecum ne-am gândit şi la bani, că economisim banii pe bilete. Nu avem timp să vizităm în altă zi, mai ales că nu suntem din Bucureşti şi am profitat că fata noastră s-a mutat aici. Ar trebui să fie mai des câte o astfel de seară pentru că este multă lume care aşteaptă şi îşi doresc şi nu toţi au posilităţi", a explicat Laura din Câmpulung Muscel.
Alţii sunt apreciază evenimentul, însă nu şi statul la rând.
"Avem în program doar Antipa şi Muzeul de Artă. Nu ştiu dacă merită să stăm la coada asta, sinceră să fiu. Deja au trecut vreo 45 de mine şi cred că o să mai stăm încă pe atât. Am venit la insistenţele fiicei mele pentru că eu aş fi preferat să dau 20 de lei pe bilet decât să stau la coada asta. Fiind atâta lume, nici nu vezi exponatele cum trebuie. Stai mult şi nu vezi nimic", a povestit Ruxandra.
La Muzeul Antipa biletul costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari, elevii şi studenţi plătesc un bilet redus de doar 5 lei, iar copiii au gratuitate.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" poate fi vizitat şi organizează activităţi până la ora 00.00. Printre acestea, interceptarea liliecilor din grădina muzeului, cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiştilor din muzeu. Muzeul Naţional de Artă al României va putea fi vizitat în intervalul 19.00-05.00.
Muzeul Naţional de Artă Contemporană – MNAC îşi va deschide porţile până la ora 02.00 pentru o seară de artă şi film din arhivele muzeului. Spaţiul din faţa muzeului va fi animat cu proiecţii de film de artă din arhivele muzeului, iar expoziţiile muzeului vor fi deschise publicului pentru vizitare.
Muzeul Naţional de Geologie va fi deschis până la ora 00.00. Inedit: cu această ocazie va putea fi vizitată, în premieră, expoziţia "Grădina Dinozaurilor" (curtea MNG, aripa S). Expoziţia tematică realizată în parteneriat cu Dino Parc Râşnov, cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice.
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va organiza lansări de carte, expoziţii tematice, ateliere de meşteşuguri populare, spectacole de muzică şi dans popular din diferite regiuni ale ţării.
Cimitirul Bellu programează, până la ora 00.30, sub genericul "Centenar Titu Maiorescu", tururi ghidate, recitaluri de muzică clasică şi de jazz şi vizionarea filmului documentar "Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române".
Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Peste 3.000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi deschid porţile în aceeaşi noapte.
Citeşte şi: NOAPTEA MUZEELOR 2017. Lista şi programul instituţiilor din toată ţara. Evenimentele care vor surprinde publicul
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”