- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.05.2019, 18:06)
- Catalina Murea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noaptea Muzeelor 2019. Expoziţii inedite şi muzee de nişă/ Turul COMPLET al muzeelor cu un serviciu nou înfiinţat
Noaptea Europeană a Muzeelor 2019, care se va desfăşura pe 18 mai, va fi marcată în România prin expoziţii inedite şi muzee de nişă la nivel naţional, dar şi prin prezenţa unor noi modalităţi de transport în Bucureşti.
Urmărește
4356 afișări
Noaptea Muzeelor 2019: expoziţii inedite, muzee de nişă şi modalităţi noi de transport în Bucureşti
Festivalul, aflat la a 15-a ediţie, este parte a proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. În România, evenimentul este organizat pe plan naţional, de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR).
Ce muzee vor fi deschise
Noaptea Muzeelor 2019. Printre instituţiile din Bucureşti care s-au înscris la Noaptea Muzeelor 2019 se numără Muzeul Naţional al Ţăranului, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul "George Enescu", Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul de Artă "Vasile Grigore", Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Veche Apuseană "Dumitru Furnică Minovici", Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi Muzeul Universităţii Politehnica. Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti - Mogoşoaia va participa şi el la eveniment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Spaţiile nou intrate în circuitul Nopţii Muzeelor 2019 sunt Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Româneşti, Muzeul Tablourilor în Mişcare (oferit de Qreator) şi Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".
Muzeul de Artă Recentă (MaRe) va pune la dispoziţia publicului, între orele 19.00 şi 03.00, trei expoziţii şi patru evenimente speciale. Două expoziţii temporare vor fi dedicate idealului feminin potretizat de pictori români de la Nicolae Grigorescu până la Ion Grigorescu şi lucrărilor realizate de fotograful Thomas Ruff, cunoscut pentru inovaţia din domeniu. "Diversitate stilistică cu răspundere limitată", expunerea permanentă a instituţiei, se concentrează pe cei care au creat între 1965 şi 1989, după scoaterea artei româneşti de sub canon stalinist şi după Revoluţia de la 1989, când s-au schimbat concepţiile despre libertate.
Noaptea Muzeelor 2019. Evenimentele speciale vor folosi realitatea augmentativă pentru a "deschide" lucrări din muzeu, vor prezenta poezii semnate de Leonid Dimov şi desene ale lui Florin Pucă şi se vor folosi de muzică fie ca experienţă - "Scoro plays Muslimgauze", unde Scoro (Bogdan Scoromide) prezintă o selecţie de piese ale compozitorului de muzică electronică experimentală Muslimgauze (Bryn Jones) - fie ca modalitate de relaxare - "Sounds" cu DJ’s "Better than Nada" Corvin şi Călin No Clue".
Muzeul Recordurilor, care a fost recent deschis, va primi vizitatori între orele 18.00 şi 23.00. Amatorii de recoduri vor putea privi cea mai mare colecţie de fiare de călcat din lume, care are aproape 35.000 de exponate şi a fost omologată oficial de Guiness Book of Records. Cele mai vechi exponate datează de două milenii şi sunt originare din China. Expoziţia conţine numeroase obiecte, atât în formă primitivă, cât şi unele care au fost create pentru a crea cute sau pentru a funcţiona pe bază de cărbuni.
Muzeul Tablourilor în Mişcare este organizat în spaţiul Qreator. Acesta pune la dispoziţie un cadru în care, între orele 20.00 şi 02.00, o serie de opere româneşti realizate de pictori precum Ştefan Luchian, Corneliu Baba, Theodor Aman, Octav Băncilă şi Nicolae Toniza, vor prinde viaţă.
Cel mai mic muzeu mobil este o instituţie itinerantă, care va fi în faţa publicului în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Colecţiilor de Artă, platoul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" şi la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Şuţu.
Serviciu de transport pentru turul muzeelor
Noaptea Muzeelor 2019. Alte aspecte culturale inedite care vor fi prezente în Bucureşti sunt promise de Kaustik Bucureşti, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" şi o expoziţie organizată de un partid politic. Kaustik va gădui, între orele 20.00 şi 03.00, "Concept H3-Perspective", o serie de instalaţii personalizate, tehnici noi de fabricare digitală şi instrumente computanţionale. Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" susţine, între 21.30 şi 00.30, "Istoria Dansului", un program care prezintă, din 30 în 30 de minute, demonstraţii şi sesiuni de iniţiere în tainele dansului. Expunerea non-electorală este deschisă în Bulevardul Aviatorilor Nr. 9 între 18.00 şi 24.00 şi doreşte să îi motiveze pe oameni să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai.
Pe plan naţional, au fost înscrise peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, care provin din 36 de judeţe. Printre noile spaţii de expunere din ţară se numără Memorialul Gherla şi Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii din Bihor, Forum-Apulum Alba Iulia, Vadon Cinegetica din Sfântu Gheorghe (Covasna), Muzeul Arcani Gorj, Galeria Alchimia din Iaşi, Atelierul Geza Vida din Baia-Mare şi Biserica Evanghelică din Sibiu.
O altă noutate a Nopţii Muzeelor 2019 în Bucureşti va fi legată de transportarea participanţilor. Cei care îşi doresc să acopere harta obiectivelor din Capitală vor putea apela la serviciul BlackCab. O cursă cu maşinile acestuia poate fi rezervată pe site-ul companiei, prin telefon sau prin intermediul aplicaţiilor mobile. Clienţii care se află la prima vizită sau sunt clienţi regulaţi pot beneficia de reduceri speciale.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: VIDEO | Loteria Română anunţă câştigătorul marelui premiu de 4,7 milioane de euro, la Loto 6/49/ „Cine face ca mine, ca mine să păţească!”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge aproape toată luna ianuarie, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe