- Home
- Social
- CRAIOVA, (14.01.2020, 18:42)
- Luiza Paraschivu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi acuzaţii în scandalul rudelor de la ISU Dolj. Fost angajat ISU: "Nu ai pile, pleci!" | VIDEO
Noi acuzaţii la adresa şefilor din cadrul ISU Dolj, lansate de foşti angajaţi ai instituţiei, concediaţi în urma restructurărilor din 2011, care susţin că au fost daţi afară pentru a se face loc „pilelor”. Corpul de Control al MAI a ajuns, marţi, la ISU Dolj pentru a face verificări în acest caz.
Urmărește
7697 afișări
Claudiu Ciucă a lucrat timp de 5 ani ca subofiţer în cadrul ISU Dolj. În 2011, în urma restructurărilor dispuse de ministrul de Interne de la acea vreme, Traian Igaş, a fost disponibilizat, alături de alţi 15 colegi.
Ciucă susţine că disponibilizările au avut un singur criteriu: păstrarea celor care aveau „pile”.
„Noi am fost 36 de comandanţi de echipaj. Toţi am avut aceeaşi problemă. Adică, eu am fost subofiţer care, în aprecierea de serviciu, atunci, în 2011, când trebuia să ne dea afară, mi s-a spus că subofiţerul prezintă deficienţe în conducerea operaţiunilor de intervenţie şi întocmirea proceselor verbale de după intervenţie. Toţi cei 36 de comandanţi de echipaj am avut aceeaşi problemă. Niciunul n-a avut altceva. Toţi cu punct şi cu virgulă, toţi am fost copy-paste. (...) Sunt foarte mulţi piloşi. Sunt copii, foarte mulţi afini, nepoţi, veri... Colonelul Florea... şi inspectorul şef are copilul. L-a avut la Bucureşti, din ce ţin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Mariş are copilul. Colonelul Stănăşel a avut copiii, şi-a dat demisia. Şi pe la Băileşti câţi sunt... comandanţi de echipaje, comandantul Detaşamentului... Numai piloşi. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după şase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenţie la incendiu sau la un accident, la o salvare. Nu aveau pentru că erau piloşi care erau puşi să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiţie. Ziceau <vin la tata, te angajează tata la pompieri, îţi dă salariu, nu trebuie să mergi tu la intervenţie că merg proştii la intervenţie că ei se bagă în faţă şi n-au nicio problemă> ”, a povestit Claudiu Ciucă, fost subofiţer la ISU Dolj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Fostul angajat spune că „pilele” erau cunoscute de toată lumea şi erau protejate, fără ca cineva să îndrăznească să comenteze.
„Nu am fost direct angajat comandant de echipaj, dar prin calificative, prin lucrul bun pe care l-am făcut la subunitatea respectivă, am fost promovat ca şi comandant de echipaj. Mi s-a propus promovarea respectivă pentru că am fost un subofiţer exemplu, ca să vă spun aşa, ca fapt divers. Nu am fost un subofiţer problemă. M-au urcat în funcţia de comandant de echipaj, după, când a venit restructurarea, noi am fost... a fost o chestie foarte mare că au plecat foarte mulţi subofiţeri ca şi comandanţi de echipaj, iar la servanţi, fiind 121 de servanţi, au plecat doar 9. Acolo s-a putut învârti chestia să rămână mai multe pile, mai mulţi copii, mai multe neamuri... Sunt foarte mulţi care nu vor să vorbească pentru că le este ruşine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar şi ei ştiu sistemul şi ştiu cum au plecat. Pentru că aşa e sistemul: nu ai pile, pleci. În ţara românească aşa se întâmplă: nu ai pilă, eşti dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporţi frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, vărul, care e nepotul, finul, naşul…Ei au rămas” , a spus Claudiu Ciucă.
Potrivit lui Claudiu Ciucă, şi transferurile dintr-o unitate în alta erau făcute tot pe baza unor relaţii de rudenie, prietenie şi chiar „ pe un sac de peşte”.
„Tot timpul, la Craiova, nu a fost deficit. Tot timpul ei au fost pe zero, dar ştim că tot timpul o maşină de intervenţie pleacă, poate, şi cu doi subofiţeri la intervenţie pentru că unul e în concediu sau nu sunt pur şi simplu. Dar ei nu au fost pe deficit pentru că au făcut rapoarte şi s-au luat subofiţeri din ţară şi s-au adus pilele. Nu veneau orice subofiţer <Gheorghe> care nu avea treabă cu nimeni şi îl transferau de la Timişoara sau Bucureşti, de la Arad şi-l aduceau la Craiova. Nu, venea X: <vezi că am şi eu pe nepotu, pe cutare>... pe bani. Să fim conştienţi că nu vin decât pe bani. Mi s-a şi spus că dacă se dau bani.. Se dau bani, da, foarte mulţi bani. Bani grei s-au dat la început. S-au făcut arestări pe un sac de peşte, ştim bine... Nu dau nume, că mi-e greu să dau nume. S-a făcut arestare pe un sac de peşte şi pe unul de făină”, a mai povestit fostul subofiţer la ISU Dolj.
Reprezentanţii ISU Dolj nu au comentat, până acum, acuzaţiile aduse de fostul angajat. Într-un comunicat de presă, aceştia confirmă că există 101 cadre angajate în cadrul Inspectoratului care au diferite grade de rudenie. Spun însă, că nu există nici un fel de „incompatibilităţi”.
Potrivit ISU Dolj, nu a fost depusă nicio petiţie sau sesizare cu privire la concursurile organizate, care vizează rude ale cadrelor în activitate.
„Totodată, vă comunicăm faptul că, prin Rezoluţia din 15.09.2010, formulată în dosarul nr. 65/P/2008, s-a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva unor cadre asupra cărora s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni pe timpul organizării şi desfăşurării concursurilor de ocupare a unor funcţii de subofiţeri. De asemenea, verificarea proceselor verbale încheiate cu ocazia concursurilor, în urma cărora au fost admise în sistem rude ale unor cadre deja angajate, a reliefat faptul că nu s-au constatat incompatibilităţi”, se arată într-un comunicat al ISU Dolj.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Reacţia lui Arafat în cazul celor 101 angajaţi de la ISU Dolj, cu diferite grade de rudenie: „Astfel de situaţii există în toate instituţiile”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe