- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.04.2016, 10:25)
- Andreea Traicu
Noi acuzaţii pentru patronii clubului Colectiv şi cei ai firmei de artificii - surse
Patronii Clubului Colectiv, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi cei ai firmei de la care au provenit artificiile, Daniela Niţă şi Viorel Zaharia, au ajuns vineri la Parchetul General unde li se vor aduce la cunoştinţă noi acuzaţii, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Urmărește
2398 afișări
Noi acuzaţii pentru paronii clubului Colectiv şi cei ai firmei de artificii - surse
Patronii Clubului Colectiv, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi cei ai firmei de la care au provenit artificiile, Daniela Niţă şi Viorel Zaharia, au ajuns vineri dimineaţa la sediul Parchetului General unde procurorii le aduc la cunoştinţă faptul că s-au extins acuzaţiile în cazul lor. Potrivit surselor citate, în cazul lui Gancea Mincu şi a Danielei Niţă, procurorii vor extinde acuzaţiile la noi presupuse fapte de vătămare corporală şi la încălcarea legisţiei privind legislaţia muncii, în cazul lui Viorel Zaharia au extins acuzaţiile la alte noi presupuse fapte de vătămare corporală.
În cazul lui Alin Anastasescu şi a lui Cosmin Niţă, care sunt aşteptaţi să ajungă şi ei la Parchetul General, procurtorii vor extinde acuzaţiile la noi presupuse fapte de vătămare corporală şi la încălcarea legisţiei privind legislaţia muncii.
Potrivit surselor judiciare, noile acuzatii au la bază noi plângeri din partea victimelor precum şi un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar şi Daniela Niţă, Cristian Niţă şi Viorel Zaharia, reprezentanţi ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv sunt în prezent cercetaţi sub control judiciar, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind una definitivă.
Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de ucidere din culpă în cazul incendiului din 30 octombrie de la clubul Colectiv, în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproximativ o sută au fost rănite.
Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".
Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.
Citeşte şi: EXCLUSIV: Din cauza ventilaţiei defecte în Colectiv, focul a fost amplificat de aproape şapte ori - FOTO
Citeşte şi: Primăria Sectorului 4 sesizează Poliţia privind fraude legate de Memorialul Colectiv. Preşedinte Asociaţia Colectiv: În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva
Cât despre reprezentanţii firmei de la care proveneau artificiile, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens, spun procurorii, acesta fiind acuzat de ucidere din culpă.
Ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta clubului Colectiv, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Niţă (administrator) şi Cristian Mihai Niţă (director) "au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală", mai susţin anchetatorii.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe