- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi beneficii pentru consumatori la achiziţiile on-line, adoptate de Parlamentul European
Dreptul consumatorilor de a se răzgândi în două săptămâni după ce au primit bunul comandat, precum şi noile cerinţe de informare care să oblige comercianţii on-line să ofere consumatorilor date exacte privind preţul total, mărfurile comandate, sunt norme adoptate joi de Parlamentul European.
"Am vrut să reglementăm în principal contractele în afara spaţiilor comerciale şi la distanţă, cum ar fi tranzacţiile on-line, deoarece acesta este modul în care au loc cele mai multe vânzări transfrontaliere. Noua directivă este astfel un bun exemplu în cazul în care Europa aduce mai multe beneficii atât consumatorilor, cât şi a comercianţilor. Am ajuns la un acord bine echilibrat, care întruneşte atât cerinţele consumatorilor, cât şi interesele de afaceri", a spus raportorul şi negociatorul-şef Andreas Schwab (PPE, DE), citat înr-un comunicat de joi al Parlamentului European (PE).
Noile norme vor consolida protecţia pentru cumpărătorii on-line şi vor specifica de asemenea regulile privind livrarea şi descărcările digitale, reducând birocraţia pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
Deoarece normele actuale ale UE privind drepturile consumatorilor preced revoluţia digitală, consumatorii de azi sunt slab protejaţi atunci când fac cumpărături on-line, spune sursa citată. Preocupările legate de întârzierea sau lipsa livrării bunurilor, precum şi fragmentarea normelor privind protecţia consumatorilor între statele membre sunt motivele pentru care consumatorii ezită să facă achiziţii transfrontaliere on-line. În acelaşi timp, întreprinderile indică diferenţele legislative între statele membre ca principalul motiv pentru care nu se fac vânzări transfrontaliere, potrivit sursei citate.
După adoptarea finală de joi de către Parlamentul European, aprobarea formală a Consiliului de Miniştri este aşteptată în luna iulie. Statele membre vor avea o perioadă de maximum doi ani pentru a pune în aplicare noile norme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO