Noi greşeli gramaticale comise de ministrul Valentin Popa: "Manualele şcolare este un subiect intens"

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a fost surprins, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cu alte greşeli gramaticale, de pronunţie, dar şi pauze lungi în mijlocul propoziţiilor. Ministrul s-a mai exprimat, în faţa jurnaliştilor, şi prin fraze fără coerenţă.

Urmărește
2301 afișări
Imaginea articolului Noi greşeli gramaticale comise de ministrul Valentin Popa: "Manualele şcolare este un subiect intens"

Noi greşeli gramaticale comise de ministrul Valentin Popa: "Manualele şcolare este un subiect intens"

Greşelile ministrului Educaţiei Naţionale au constat în dezacorduri între subiect şi predicat, în încercarea de a le explica jurnaliştilor cât de preocupat este de problemele învăţământului.

De exemplu, acesta a spus: “Manualele şcolare este (n.r. - sunt) un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei”.

O altă greşeală de acest gen a fost comisă în propoziţia: ”În acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă (n.r - sunt incluse) editarea şi drepturile de autor”.

Vizibil a fost şi momentul în care ministrul Educaţiei Naţionale a citit greşit şi cu dificultate denumirea instrumentului de autoevaluare - HEInnovate.

“Am participat şi în calitate de rector şi sunt încântat să continui iniţiativa (n.r. - pauză) HEInnovate”.

De asemenea, pe lista greşelilor comise joi de Valentin Popa a mai fost adăugată o altă frază fără coerenţă. “Mai bine să avem elevul la şcoală, să stea în clasă, decât să închidem şi să îl trimitem în spaţiul public".

Ministrul Valentin Popa a susţinut, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat bilanţul celor şase luni de activitate.

În luna mai, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, Valentin Popa a făcut noi greşeli gramaticale. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a pronunţat greşit pronumele “cealaltă". Ulterior, Valentin Popa a spus că a dat foarte multe examene şi nu va mai da altele. Precizarea vine după ce i s-a cerut să spună care este forma corectă a cuvântului: ,,celelante” sau ,,celelalte”. Într-un alt context, ministrul a folosit cuvântul "pamblică", scuzându-se ulterior că a folosit un regionalism pentru cuvântul corect panglică.  

În discursul său, ministrul Educaţiei a afirmat şi că „«a fost anunţat» că în peste 1.100 de şcoli a fost boicotată simularea, dar de fapt în 25 de şcoli nu s-a putut susţine evaluarea naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici