- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.05.2016, 06:30)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor pe arenele sportive
Includerea unor reprezentanţi ISU în Comisia de verificare a condiţiilor de siguranţă pe arenele pe care se desfăşoară activităţi sportive şi înăsprirea amenzilor sunt măsurile introduse miercuri de Guvern într-un proiect de lege menit să ducă la creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor.
Urmărește
760 afișări
Noi măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor pe arenele sportive (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Guvernul a stabilit o serie de modificări legislative care au în vedere o verificare mai riguroasă a condiţiilor de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească organizatorii pentru ca pe arenele sportive să poată fi organizate competiţii.
Printr-un proiect de lege adoptat miercuri, Guvernul a modificat şi completat Legea nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Proiectul de act normativ aprobat revizuieşte, printr-o serie de măsuri, componenţa şi rolul Comisiei de verificare a modului în care sunt respectate condiţiile de siguranţă pe arenele pe care se desfăşoară activităţi sportive. Astfel, din această comisie vor face parte şi reprezentanţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, care se vor alătura reprezentanţilor direcţiei judeţene pentru sport, unităţii de jandarmi competente teritorial, organizatorului competiţiei şi responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc. De asemenea, se redefineşte rolul comisiei de verificare, în sensul că, dacă are observaţii cu privire la îndeplinirea condiţiilor de siguranţă de către organizatori, comisia va sesiza (în prezent propune) federaţia de specialitate pentru aplicarea sancţiunilor incidente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
De asemenea, prin proiectul de lege vor fi înăsprite sancţiunile aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor pe care le au organizatorii competiţiilor pe arenele sportive. Amenzile prevăzute de lege vor creşte, în funcţie de gravitatea încălcării obligaţiei, de la 3.000 de lei la 15.000 de lei cât este în prezent, la 30.000 de lei la 50.000 lei. De asemenea, măsura sancţiunii prin suspendarea dreptului de a organiza competiţii şi jocuri sportive pe teren propriu pentru o perioadă de la o lună la 6 luni se va înlocui cu măsura administrativă a suspendării dreptului de a organiza jocuri sportive cu spectatori în arena respectivă sau cu interzicerea accesului spectatorilor în anumire sectoare de tribună, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 90 de zile, în funcţie de gravitatea obligaţiilor încălcate de organizator.
Legea nr.4/2008 prevede ca la începutul fiecărui sezon competiţional, toate arenele în incinta cărora se desfăşoară competiţii cu grad de risc se supun unor verificări privind respectarea condiţiilor de siguranţă.
Citeşte şi: Ministerul Dezvoltării acuză "dezinformarea": Agrementul pentru Arena Naţională, emis în 16 februarie
Citeşte şi: Primăria Municipiului Bucureşti: Nu redeschidem Arena Naţională până când nu avem o bază legală. FRF cere ca Primăria Capitalei să-şi asume răspunderea redeschiderii
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe