Noi probleme la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Copil internat în acelaşi salon cu un adult | FOTO

Tatăl unui băieţel de 3 ani susţine că micuţul a fost internat într-un salon al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara alături de un adult, iar în încăpere era praf şi mizerie. Declaraţia bărbatului vine la câteva zile după amenda primită de spital din cauza condiţiilor greu de imaginat.

Urmărește
492 afișări
Imaginea articolului Noi probleme la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Copil internat în acelaşi salon cu un adult | FOTO

Noi probleme la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Copil internat în acelaşi salon cu un adult | FOTO

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS 

Mădălin Gheorghe, tatăl unui băiat de trei ani şi cinci luni, a postat mai multe fotografii pe contul său de Facebook realizate în salonul în care a fost internat cu fiul său timp de patru zile, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Bărbatul susţine că, din cauza numărului prea mare de bolnavi, copilul său a fost internat într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase, aflat la parter, alături de un adult.

“Este nebunie la acel spital, sunt foarte mulţi pacienţi. Luni, când a fost internat băiatul meu, s-au făcut 45 de internări. Mi s-a spus că necesită internare de urgenţă, pentru că era deshidratat şi avea temperatură mare, fiind diagnosticat cu gastroenterocolită acută. Aproape trei ore am aşteptat pe hol, pe un fotoliu, până au găsit unde să-l interneze, mi s-a spus că nu au locuri. Am fost puşi într-un salon cu două paturi, în care mai era internat un adult, de 42 de ani. La un moment dat, în unele saloane, au fost internaţi şi câte doi pacienţi într-un pat, pe motiv că nu sunt locuri şi vin mulţi pacienţi”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Gheorghe.

De asemenea, timişoreanul susţine că în salonul în care a fost internat băiatul său era mizerie, iar infirmierele făceau curat în “20 de secunde” în încăpere, dimineaţa, dând cu un mop murdar.

“Salonul în care am fost internaţi era groaznic, mizeria era la ea acasă, pânză de păianjen pe tavan, fire atârnate aiurea, praf de două degete pe mobilier. În salon erau două paturi înghesuite şi un calorifer din fontă, după care erau bulgări mari de praf, cred că nu a fost niciodată curăţat. Era o căldură atât de mare, încât noaptea a trebuit să dormim doar cu uşa deschisă, dacă deschideam geamul, ne muşcau ţânţarii, nu era plasă la geam. Sub pat era o mizerie incredibilă, infirmiera venea dimineaţa cu un mop murdar şi în 20 de secunde dădea cu el în salon şi pleca. Toată stima pentru medicii care lucrează acolo, dar restul personalului, infirmiere şi asistente, lasă de dorit. Nu poţi să ieşi cu şlapii de spital afară prin noroi, apoi să vii pe secţie”, a afirmat Mădălin Gheorghe.

Timişoreanul spune că băiatul său a fost externat, joi, urmând ca tratamentul să-i fie administrat de acasă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că băiatul de trei ani a fost internat în acelaşi salon cu un adult pentru că salonul cu copii cu enterocolită era plin şi oricum în acesta erau cazate doar mame cu copii.

“În salonul cu enterocolită erau internaţi copii cu mame. În acest caz, nu a dorit să rămână mama cu băiatul, ci tatăl. În trecut, au mai fost tot felul de probleme când au fost cazaţi taţi cu mame. Şi atunci l-am internat pe un salon de adulţi tot cu enterocolită, de două paturi. Nu-i puteam oferi un salon doar pentru el. Am ales această variantă pentru că erau bărbaţi. Varianta cealaltă era să nu internăm tatăl şi nu era în regulă, deoarece copilul era mic. Noi nu avem saloane separate pentru tătici şi pentru mămici, stau împreună cu copilul. S-a mai întâmplat să se pună bărbaţi cu femei în acelaşi salon şi nu a ieşit bine. De obicei, rămân mamele cu copiii mici, doar că în acest caz a rămas tatăl. Într-adevăr, a fost pus într-un salon de adulţi pentru că pe secţia de copii de boli infecţioase, pe lângă că e plin, salonul de enterocolită era cu aparţinători mame”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit, luni, o amendă de 5.000 de lei, în urma unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce unitatea medicală a internat pacienţi în condiţii greu de imaginat.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, în urmă cu câteva zile, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. ”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici