- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.07.2013, 15:17)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi reguli pentru proprietarii de câini din Capitală: Ce taxe vor plăti şi care sunt amenzile în caz de reclamaţii
Bucureştenii care au câini şi nu îi declară în următoarele şase luni vor putea fi amendaţi cu 3.000 de lei, din ianuarie 2014, iar cei care vor opta pentru nesterilizare vor plăti o taxă anuală de 150 de lei, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.
Urmărește
6123 afișări
Noi reguli pentru proprietarii de câini din Capitală: Ce taxe vor plăti şi care sunt amenzile în caz de reclamaţii (Imagine: Mihai Vasile/Mediafax Foto)
Hotărârea CGMB privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, care prevede, printre altele, că persoanele care deţin câini au la dispoziţie şase luni pentru a-i declara la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) se aplică din 8 iulie.
Răzvan Băncescu a spus că persoanele care deţin câini mai mari de patru luni trebuie să îi declare la ASPA până în ianuarie 2014. Proprietarii care vor fi găsiţi, în urma reclamaţiilor primite de la cetăţeni sau în cadrul acţiunilor din teren desfăşurate de ASPA după termenul din ianuarie 2014 vor fi amendaţi cu 3.000 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin poştă, pe fax, la numărul 031/8149334 şi pe mail, la adresa inregistrare@aspa.ro.
"De asemenea, se va putea face înregistrarea câinilor la unul dintre cabinetele medicale partenere. Lista o vom publica pe site-ul ASPA, după încheierea procedurilor legale", a precizat Răzvan Băncescu.
Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea şi rasa câinelului, precum şi adresa, numărul de telefon şi numele deţinătorului. Cardul va fi trimis prin poştă, la adresa menţionată în formular de către deţinătorul animalului înregistrat la ASPA.
Băncescu a precizat că atunci când îşi declară câinii, proprietarii vor putea opta pentru nesterilizarea lor, dar vor fi înregistraţi la ASPA pentru a plăti anual o taxă de 150 de lei pentru fiecare câine nesterilizat. În situaţia în care câinele este sterilizat la momentul declarării lui, deţinatorul nu achită nicio taxă.
Totodată, pentru situaţiile în care câinii nu suportă, din motive medicale, operaţia de sterilizare, deţinătorul trebuie să prezinte un formular-declaraţie avizat de un medic veterinar.
Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că nu trebuie înregistraţi câinii utilitari şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. În ce priveşte sterilizarea, sunt exceptaţi câinii utilitari, câinii de vânătoare, câinii cu drept de montă înregistraţi de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, precum şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne.
Pentru organizaţiile nonguvernamentale, reglementările din hotărârea CGMB care se aplică din 8 iulie au în vedere declararea tuturor activităţilor legate de câini, inclusiv adopţia şi sterilizarea.
Băncescu a precizat că dacă, după termenul de şase luni, la controlul inspectorilor vor fi găsite asociaţii sau organizaţii care nu au declarat toate activităţile legate de aceste animale, vor fi aplicate amenzi de 3.000 de lei.
O persoană poate adopta anual, fără taxă, un singur câine, iar ONG-urile nu vor plăti taxă dacă adoptă până la o sută de animale. În cazul persoanelor care vor dori să adopte mai mult de un animal pe an, taxa va fi de 150 de lei pentru fiecare exemplar în plus. Aceeaşi sumă va fi plătită de ONG-uri la fiecare adopţie peste cele o sută de animale pentru care nu se percepe taxă.
Amenzile pentru nedeclararea animalelor vor fi aplicate de politiştii locali şi inspectorii de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.
Proiectul privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală a primit votul consilierilor generali în şedinţa din 31 mai.
Citeşte şi:
Probleme la adăposturile pentru câini din Capitală: animale nesterilizate, nedeclarate şi neînregistrate - VIDEO
Citeşte şi:
Campioni la "adopţii" de câini: 17 persoane au sterilizat şi "adoptat" peste 1.100 de animale, unii fiind abandonaţi ulterior
Citeşte şi:
HARTA agresiunilor câinilor în Bucureşti - peste 1.100 de oameni muşcaţi în 4 luni. Care sunt cele mai periculoase zone
Citeşte şi:
CÂINII FĂRĂ STĂPÂN din Capitală: Câţi au fost prinşi, sterilizaţi şi adoptaţi într-un an
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Probleme la adăposturile pentru câini din Capitală: animale nesterilizate, nedeclarate şi neînregistrate - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale