- Home
- Social
- (18.11.2020, 16:50)
- Alexandra Vasile
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi spitale COVID-19 în România, pentru a face faţă numărului de infectări cu SARS-CoV-2
- Spitalele Cantacuzino şi Sf Ştefan din Capitală devin unităţi suport Covid-19
- Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2
- În Bucureşti şi la nivel naţional spitalele sunt suprasolicitate
Urmărește
588 afișări
Numărul de infectări creşte de la o zi la alta, iar spitalele din România nu mai fac faţă fluxului de internări. Ministrul Sănătăţii vine cu o soluţie. Alte două spitale din Bucureşti devin unităţi suport Covid-19. Este vorba despre spitalele Cantacuzino şi Sf Ştefan.
„În acest moment suntem în jur de 1300 de paturi de terapie intensivă, 1350 în spitalele de suport Covid, cu suplimentarea pe care o facem în această săptămână de 200 la nivel naţional”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Spitalul Sfântul Ştefan a primit avizarea de la DSP şi toate cele necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.
„Avem 50 de paturi pentru pacienţii Covid. Câţi pacienţi putem trata ţine de durata pandemiei. Pacienţii ceilalţi sunt adresaţi către dispensarele teritoriale”, explică Radu Chiţoran, directorul Spitalului Sfântul Ştefan.
În Dolj,şapte spitale au fost transformate în spitale suport COVID-19. Peste 300 de persoane confirmate cu infecţie cu SARS-COV2 sunt internate acum. Ultimul spital care a fost închis pentru ceilalţi pacienţi şi dedicat tratării doar bolnavilor de COVID-19 este Spitalul CFR Craiova. Aici, într-o săptămână, toate cele 10 locuri de la ATI au fost ocupate. Chiar dacă spitalul nu este pregătit pe deplin pentru tratarea acestor bolnavi.
Medicul Gabriel Mogoş, purtător de cuvânt al Spitalului Căi Ferate Craiova, spune că personalul este insuficient, iar la ATI, doi din cei trei medici sunt şi ei bolnavi de COVID-19.
„În mai puţin de o săptămână, spitalul s-a umplut, pentru că au fost primiţi atât din judeţ, cât şi din ţară.(…) Norocul este că nu toţi cei din Terapie Intensivă care sunt internaţi în prezent au nevoie şi de ventilaţie mecanică.(…) Deşi avem 10 ventilatoare, la ora actuală sunt doar 5 funcţionale, urmând să ne vină un compresor ca să le putem pune în funcţiune pe toate 10.”
- În Dolj, 41 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI
- Spitalul CFR Craiova poate primi 52 de pacienţi COVID-19
- La Spitalul CFR Craiova, din 180 de angajaţi, 155 tratează pacienţi COVID-19
- În Dolj, rata de infectare este de 3,84 cazuri la mia de locuitori
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe