Noi suspiciuni de sabotaj în Germania: Nu bea apa, este contaminată

Alarmă la o bază militară din Mechernich.

Urmărește
1101 afișări
Imaginea articolului Noi suspiciuni de sabotaj în Germania: Nu bea apa, este contaminată

Noi suspiciuni de sabotaj în Germania: Nu bea apa, este contaminată

O nouă alertă a fost lansată în Germania cu privire la o posibilă contaminare intenţionată a apei potabile la o cazarmă a armatei în apropierea locului în care a avut loc un caz similar în urmă cu două zile, au declarat marţi autorităţile locale.

Mechernich, de lângă Köln, în vestul ţării, a raportat o intruziune în situl local de tratare şi distribuţie a apei potabile, precizând că acesta a alimentat o bază Bundeswehr din apropiere. „Din cauza unei intruziuni la locul de distribuţie a apei potabile din oraşul Mechernich, este posibil ca apa potabilă să fi fost contaminată într-un mod periculos pentru sănătate”, au anunţat municipalitatea şi serviciul de sănătate din Mechernich, într-un comunicat de presă. 

Autorităţile au invitat populaţia să nu bea apă de la robinet şi să nu facă duş, „în lumina evenimentelor care tocmai au avut loc la baza Bundeswehr din Köln”. Gardul de securitate care înconjoară sistemul de tratare a apei a fost tăiat pentru a forţa trecerea.

Un consilier municipal, Thomas Hambach, a adăugat că intruziunea a fost descoperită de o patrulă a armatei, în urma înăspririi controalelor care urmare a suspiciunilor recente de sabotaj la Köln. Şantierul de apă potabilă este dotat cu sistem de alarmă, dar nu a funcţionat, a adăugat el.

Şi-a băgat Rusia coada?

Deja miercuri, temerile de sabotaj declanşaseră alarma de securitate în două baze militare din ţară, una din Köln aparţinând forţelor aeriene, foarte activă în acordarea de ajutor militar Ucrainei, şi alta aparţinând NATO.

La Köln, autorităţile au descoperit, de asemenea, o gaură într-un gard care înconjoară o zonă cu apă potabilă care alimentează cazarma şi au sigilat incinta. Verificările efectuate până acum nu au confirmat nicio contaminare.

În acelaşi timp, NATO a raportat o tentativă de spargere la baza sa aeriană Geilenkirchen, unde sunt depozitate avioanele de recunoaştere AWACS, dar nu a fost stabilită nicio legătură între cele două incidente. „Aceste incidente arată că trebuie să rămânem vigilenţi”, a spus ministrul Apărării, Boris Pistorius.

Mai mulţi politicieni germani au arătat miercuri cu degetul posibila responsabilitate a Rusiei în cele două cazuri, argumentând că ar putea face parte dintr-un război hibrid legat de sprijinul acordat Berlinului pentru Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici