Noii delegaţi de tineret ai României la Naţiunile Unite şi-au preluat mandatul
Ceremonia de predare-primire dintre Anamaria Lăzăruc şi Alexandru Drăghia, foştii delegaţi de tineret la Naţiunile Unite şi Patricia Nae şi Alexian-Arthur Stark, noii delegaţi de tineret la ONU, a avut loc joi la Guvernul României.
„Îi felicit pe Anamaria Lăzăruc şi Alexandru Drăghia pentru activitatea depusă şi îmi doresc să avem continuitate în idei şi proiecte. Urez succes noilor delegaţi de tineret şi îi asigur de toată deschiderea şi disponibilitatea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. De asemenea, în numele instituţiei pe care o reprezint, mulţumesc Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijin şi colaborare în ceea ce priveşte delegaţii români de tineret la Naţiunile Unite”, a declarat Domnica-Doina Pârcălabu, secretar de stat al MFTES.
În cadrul ceremoniei a fost lansat şi volumul omagial „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite – O poveste a tineretului din România în diplomaţia globală”, o carte ce prezintă parcursul şi realizările delegaţilor de tineret ai României în cei 18 ani de când acest program a fost inaugurat în ţara noastră. România este singura ţară care a lansat un astfel de volum.
Delegaţii de tineret la Naţiunile Unite reprezintă interesele tinerilor români în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, realizează consultări cu tinerii din ţară pe probleme de tineret şi organizează întâlniri şi proiecte alături de alţi tineri români, prin care promovează Agenda 2030 a Naţiunilor Unite şi alte priorităţi pentru tineret. România este una dintre cele aproximativ 36 de state membre ONU din totalul de 193, care susţin această iniţiativă, arată reprezentanţii ministerului.
Programul „Delegat de Tineret la Naţiunilor Unite” a fost inaugurat în România în anul 2006. În prezent, acest program este coordonat de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.