Noii salvatori ai oamenilor prinşi sub dărâmături: şobolanii VIDEO

  • Considerate în general rozătoare periculoase şi murdare, şobolanii au şansa să-şi „spele” reputaţia şi să devină eroi.
  • Echipaţi cu ghiozdănele, aceştia sunt „dresaţi” să găsească oamenii prinşi sub dărâmături.
Urmărește
963 afișări
Imaginea articolului Noii salvatori ai oamenilor prinşi sub dărâmături: şobolanii VIDEO

Captură video

Dezastrele naturale sunt un dat în viaţa oamenilor, indiferent de zona de pe glob, iar deseori este extrem de dificil ca salvatorii să găsească şi să ajungă la victime în timp util.
 
Aşa că undeva în Africa, şobolanii sunt pregătiţi pentru a oferi o „mânuţă” de ajutor. Sunt curioşi din fire şi au un simţ extraordinar al mirosului, aşa că sunt animalele perfecte pentru căutare şi salvare. Cum vor interveni? 
 
Ei miros oamenii prinşi sub dărâmături şi trag de o mingiuţă ataşată de rucsăcelul pe care îl cară pe spate şi care produce un sunet atunci când rozătoarele depistează un om.  
 
Rucsăcelul va fi echipat şi cu un transmiţător al locaţiei, cameră video şi sistem de comunicaţie. 
 
Când încep munca? Anul viitor, primii şobolani africani pregătiţi vor fi trimişi în Turcia. Acolo se vor alătura altor salvatori, câinii de căutare, pentru a scoate victimele umane prinse sub dărâmăturile cauzate de cutremure.
 
Îngrijiţi adecvat de către oameni, şobolanii africani pot trăi până la zece ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici