- Home
- Social
- (21.10.2021, 12:47)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noile destinaţii de studiu preferate de studenţi. Motivele principale sunt oportunitatea de a călători şi de a explora alte culturi
- Studiul Western Union privind educaţia în străinătate arată că peste 50% dintre studenţi preferă cursurile specializate în detrimentul reputaţiei universitare.
- În timp ce SUA, Regatul Unit, Canada şi Australia rămân pe primele locuri, destinaţii mai noi precum Germania, Italia, Irlanda, Turcia, Rusia şi China înregistrează o creştere semnificativă în preferinţele studenţilor care se îndreaptă spre aceste ţări, care anterior nu se aflau pe lista de opţiuni.
Urmărește
1112 afișări
Noile destinaţii de studiu preferate de studenţi. Motivele principale sunt oportunitatea de a călători şi de a explora alte culturi
Potrivit unui studiu intitulat "Education Overseas--An Evolving Journey" realizat de Western Union, liderul furnizor de servicii de plăţi şi de circulaţie transfrontalieră a banilor în valută, unul din cinci studenţi (22%) preferă acum destinaţii de studiu noi şi neconvenţionale, precum Irlanda, Turcia şi Spania, potrivit Business-Standard.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Studiul a fost realizat pentru a înţelege călătoria colectivă a familiilor indiene pentru educaţia internaţională a copiilor lor şi pentru un viitor global.
Printre alte constatări cheie, domenii de specializare precum analiza datelor, inteligenţa artificială, marketingul digital, securitatea cibernetică, hackingul etic şi ecotehnologia au prioritate faţă de cursurile universitare tradiţionale pentru 52% dintre elevii care intenţionează să studieze în străinătate. Aceştia caută cursuri care sunt de nişă, dar care câştigă încet-încet în importanţă, căutând adesea dincolo de universităţile Ivy League care nu pot oferi aceste cursuri.
Constatările evidenţiază o schimbare considerabilă în perspectiva modului în care studenţii şi părinţii privesc acum opţiunile de educaţie în străinătate. Conform datelor disponibile de la Ministerul Afacerilor Externe, studenţi din peste 70.000 de familii au plecat la studii în străinătate în primele două luni ale anului 2021, fără a fi descurajaţi de pandemie. În ianuarie 2021, existau peste 1,09 milioane de studenţi indieni care studiau în 85 de ţări din întreaga lume, conform datelor MAE. Ţări precum China (29.600 de studenţi), Germania şi Franţa (10.000 de studenţi împreună) au acum, de asemenea, o populaţie studenţească indiană considerabilă.
Aproape jumătate (45%) dintre studenţii respondenţi dau prioritate "independenţei de sine" şi oportunităţilor de a "trăi viaţa în propriile condiţii" ca motivaţii cheie pentru a explora oportunităţile de învăţare internaţională.
De asemenea, studiul a constatat că studenţii prioritizează acum oportunitatea de a călători şi de a explora alte culturi (43%) în detrimentul unor oportunităţi mai bune de angajare şi a unei educaţii mai bune.
Western Union a constatat, de asemenea, că remiterile de bani efectuate de indienii rezidenţi au crescut secvenţial cu 34% din octombrie 2020, cu ieşiri pentru educaţie care s-au intensificat în ultimul trimestru. Remitenţele legate de educaţie au reprezentat peste 30% din totalul remitenţelor externe din India în anul fiscal 2020-2021. Remitenţele de ieşire pentru educaţie au înregistrat o creştere de 64% de la an la an, cu 1,2 miliarde de dolari trimişi între aprilie-iunie 2021, cu 5,3% mai mult decât în perioada ianuarie-martie 2021.
În ceea ce priveşte provocările, examenele de calificare rămân o mare barieră pentru studenţi (64%), ceea ce îi determină să opteze pentru ţări/universităţi care nu au examene de admitere sau testele obligatorii de competenţă în limba engleză. Pe de altă parte, părinţii şi-au exprimat neliniştea legată de împrumuturile pentru studenţi, mulţi dintre ei fiind îngrijoraţi de rambursarea împrumuturilor din cauza naturii volatile a contextului actual. Preocupările legate de bani, în special bugetul şi planificarea financiară, au fost principalele bariere exprimate atât de studenţi, cât şi de părinţi, ca fiind un factor decisiv în întregul proces.
Mai mult de jumătate (54%) au identificat problemele financiare ca fiind cea mai mare preocupare atunci când optează pentru studii în străinătate. Acest lucru s-a reflectat, de asemenea, în decizia lor de a opta pentru cursuri cu o durată mai scurtă (47% dintre studenţi preferându-le) din cauza costurilor ridicate asociate studiilor în străinătate.
În acelaşi timp, trei din patru studenţi chestionaţi au căutat burse în timp ce îşi alegeau cursul, din cauza taxelor de şcolarizare ridicate.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe