„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor ţări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris publicaţia La Stampa, citată de Reuters.
Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer şi Moderna.
Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunţul „complet neaşteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 către UE, a declarat marţi un oficial al UE pentru Reuters.
Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunţat, marţi, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce şase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui. Toate cele şase cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, simptomele apărând la şase până la 13 zile după vaccinare.
În Uniunea Europeană, comitetul de siguranţă al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a stabilit săptămâna trecută că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobişnuite şi nivel scăzut de tromobocite.