Prima pagină » Social » Tinerii, dornici să fie patroni pe banii statului

Tinerii, dornici să fie patroni pe banii statului

Visul demarării unei afaceri care să revoluţioneze piaţa şi să producă vâlvă printre competitori a determinat mii de tineri să-şi facă curaj şi să-şi depună planuri de afaceri pe site-ul Agenţiei pentru IMM-uri, în vederea obţinerii de finanţare de la stat. Au făcut cercetări, s-au interesat de concurenţă, au întocmit bugete, ba chiar au apelat şi la credit bancar. Peste 10.000 de utilizatori s-au înregistrat, însă doar 700 din cele 1.153 de planuri depuse au fost până acum acceptate de Agenţie. Ceilalţi tineri încă speră să fie proprii lor şefi.
Tinerii, dornici să fie patroni pe banii statului

Unii poate vor reuşi să-i convingă pe membrii Agenţiei de Implementare a Proiectelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii că merită o şansă pentru a fi numiţi întreprinzători-debutanţi. Cert este însă că până acum, 700 de planuri de afaceri au fost acceptate, iar puţin peste 170 dintre tineri au şi semnat contractele de finanţare nerambursabilă din cadrul programului derulat de stat.

Programul a fost lansat pe 11 februarie, când tinerii au putut să-şi înregistreze întreprinderile la Registrul Comerţului, iar aplicarea pe site-ul Agenţiei pentru IMM-uri a fost posibilă de pe 22 februarie. Depunerea planurilor de afaceri are loc în mod continuu de atunci, până când bugetul de 21 de milioane de lei, care vizează susţinerea a aproximativ 1.100 de întreprinzători, se va termina. Moment destul de aproape, de altfel, dupa cum susţine însuşi vicepreşedintele Agenţiei.
„In iulie se vor termina fondurile din programul adresat micilor întreprinzători. Următoarea etapă a programului constă în rectificarea bugetară”, a spus pentru incont.ro, Dumitru Nancu, vicepreşedinte al Agenţiei pentru IMM-uri.

Citeşte mai multe despre programul adresat micilor întreprinzători pe www.incont.ro