- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nou protest al angajaţilor Spitalului din Cernavodă faţă de intenţia de desfiinţare a acestuia
Aproximativ 50 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Cernavodă au organizat, vineri, un marş şi un miting de protest faţă de intenţia Guvernului de a desfiinţa unitatea sanitară din oraş şi de a o transforma în azil de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Oamenii s-au strâns în curtea unităţii sanitare, vineri, în jurul orei 15.00, de unde au plecat spre sediul PDL Cernavodă, iar punctul final al marşului va fi Primăria Cernavodă, unde, până la ora 17.00, vor organiza şi un miting.
Protestul de vineri este al doilea al angajaţilor Spitalului Orăşenesc Cernavodă organizat săptămâna aceasta, după ce, marţi, ei s-au strâns, timp de o oră, în curtea unităţii. Şi atunci ei au vrut să organizeze un marş, din faţa unităţii sanitare până în zona centrală a oraşului, dar nu au obţinut la timp aprobările necesare, astfel că s-au limitat la a protesta în curtea spitalului faţă de proiectului Ministerului Sănătăţii prin care unitatea sanitară va fi transformată în azil de bătrâni.
Managerul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, dr. Andrei Andrei, spune că decizia ministerului nu se justifică, mai ales că există bani pentru susţinerea spitalului.
"Decizia de desfiinţare a spitalului nu se justifică din niciun punct de vedere. Oraşul are nevoie de un spital şi, în plus, există bani pentru funcţionarea lui. Consiliul Local şi-a arătat disponibilitatea de a susţine financiar unitatea, astfel că desfiinţarea nu se justifică", a precizat dr. Andrei Andrei.
"Oamenilor le este frică să nu rămână pe drumuri. Li s-a spus că nu vor fi trecuţi în şomaj şi că vor rămâne în sistem. Dar, pe de o parte, unde se vor duce atâţia oameni? Cine va putea angaja tot personalul sanitar? Şi apoi, dacă vor fi nevoiţi să facă naveta zilnic la spitale din Medgidia sau Constanţa, salariile se vor duce pe transport", a mai spus managerul spitalului din Cernavodă.
Ministerul Sănătăţii a propus ca mai multe unităţi sanitare din judeţul Constanţa să fie desfiinţate ori comasate unor instituţii similare. Astfel, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Nord urmează să treacă în subordinea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, Sanatoriul Mangalia să fie comasat cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie subordonate Spitalului Judeţean Constanţa. De asemenea, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa vor fi transformate în spitale de bătrâni.
Şi salariaţii Sanatoriului de Recuperare din Mangalia au ieşit în stradă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, protestând timp de o oră pe platoul din faţa Casei de Cultură din localitate, în încercarea de a convinge conducerea Ministerului Sănătăţii să retragă proiectul de hotărâre cu privire la desfiinţarea Sanatoriului şi transformarea acestuia în secţie exterioară a Sanatoriului de la Techirghiol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea platformei TikTok în România până la finalizarea anchetei, în urma victoriei lui Călin Georgescu
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO