Noua Dreaptă a protestat, printr-un miting la Cluj-Napoca, faţă de regionalizarea propusă de UDMR

Peste o sută de persoane, membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte, au protestat, duminică, în cadrul unui miting desfăşurat în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca faţă de proiectul de regionalizare a României propus de UDMR, atrăgând atenţia că regionalizarea este "primul pericol în dezmembrarea ţării".

Urmărește
217 afișări
Imaginea articolului Noua Dreaptă a protestat, printr-un miting la Cluj-Napoca, faţă de regionalizarea propusă de UDMR

Noua Dreaptă a protestat, printr-un miting la Cluj-Napoca, faţă de regionalizarea propusă de UDMR (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

În discursurile ţinute, lideri ai Noii Drepte au afirmat că României "i-a ajuns cuţitul la os", în condiţiile în care se confruntă cu "agresiuni" din partea unor formaţiuni aflate la guvernare.

"Regionalizarea este primul pericol în dezmembrarea României. Ţara se confruntă cu agresiuni perfide venite din partea unora care guvernează la ora actuală. Prin proiectul de regionalizare propus de UDMR, judeţele Harghita, Covasna şi Mureş vor fi organizate separat şi limba maghiară va deveni limbă oficială în zonă. Să strigăm să se audă la Bucureşti că România nu poate fi decât întreagă", a afirmat unul din liderii Noii Drepte Cluj.

Participanţii la manifestare au depus o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu şi au rostit rugăciunea "Tatăl Nostru".

Preşedintele filialei Cluj a Noii Drepte, Daniel Bran, a acuzat Primăria municipiului că nu a furnizat curent electric pentru instalaţia de sonorizare a organizatorilor, astfel încât aceştia au fost nevoiţi să îşi ţină discursurile la un megafon.

Mitingul a durat aproximativ 15 minute şi s-a încheiat fără incidente.

Participanţii la marş au scandat "România mare, în vechile hotare", "Unitate naţională" şi au cântat "Noi suntem români".

Acţiunea a fost autorizată şi supravegheată de jandarmi şi poliţişti.

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR, prin care se propune înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut de Senat prin adoptare tacită, în februarie.

În proiect se menţionează că pe terioriul României sunt constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale şi nu au personalitate juridică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici