Noua Strategie Naţională Împotriva Traficului de Persoane, lansată luni: 71 de reţineri în 2024

  • În primele trei luni ale acestui an, 173 de persoane au fost cercetate pentru infracţiuni legate de traficul de persoane.
  • Dintre acestea, 71 de persoane au fost reţinute, 57 arestate preventiv, iar 30 au fost plasate sub control judiciar, potrivit ANITP, care lansează luni noua strategie.
Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului Noua Strategie Naţională Împotriva Traficului de Persoane, lansată luni: 71 de reţineri în 2024

Noua Strategie Naţională Împotriva Traficului de Persoane, lansată luni: 71 de reţineri în 2024

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a împlinit, în 12 mai, 19 ani de existenţă.

În acest context, ANITP arată că eforturile constante şi susţinute pentru combaterea traficului de persoane au rezultate, astfel că în primele trei luni ale acestui an, 173 de persoane au fost cercetate pentru infracţiuni legate de traficul de persoane. Dintre acestea, 71 de persoane au fost reţinute, 57 arestate preventiv, iar 30 au fost plasate sub control judiciar.

În cei 19 ani de activitate, ANITP a oferit sprijin şi asistenţă specializată pentru aproape 20.000 de victime şi a facilitat condamnarea a 4.068 de traficanţi de persoane.

ANITP va lansa, luni, noua Strategie Naţională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028, într-un context naţional şi internaţional complex şi plin de provocări. Obiectivele generale şi specifice sunt structurate în jurul celor patru piloni fundamentali ai luptei anti-trafic: prevenire, pedepsire, protecţie şi parteneriat.

„Prin această strategie, MAI continuă eforturile de identificare, prevenire şi combatere a traficului de persoane, adaptate la noile realităţi. Vom promova în continuare colaborarea şi coordonarea între toate instituţiile implicate la nivel naţional şi internaţional pentru a asigura o abordare integrată şi eficientă în lupta împotriva acestui fenomen teribil. Strategia stabileşte 18 obiective specifice, aliniate şi subordonate celor patru piloni de bază anti-trafic, oferind un cadru clar de acţiune orientat spre îmbunătăţirea capacităţii tuturor structurilor implicate în combaterea traficului de fiinţe umane. Este o luptă ce necesită implicarea tuturor actorilor instituţionali, a mediului non-guvernamental şi a organismelor internaţionale”, transmite Ministerul de Interne într-un comunicat transmis luni.

Cu toate că s-au înregistrat progrese semnificative în ultimii ani, există încă persoane şi grupări care profită de vulnerabilităţile altora pentru câştiguri materiale. Traficul de persoane este un fenomen extrem de grav, cu implicaţii profunde pe termen scurt, mediu şi lung, care necesită o abordare complexă şi o adaptare constantă a strategiilor la noile tendinţe şi metode de acţiune ale traficanţilor, în special în ceea ce priveşte racolarea victimelor, potrivit MAI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici