- Home
- Social
- (21.12.2020, 15:55)
- Magda Gheorghiţă , Marga Nitu
Noua tulpină a coronavirusului s-a răspândit în România? Cum aflăm dacă mutaţia virusului a ajuns în ţara noastră
- Marea Britanie se izolează după ce peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate pe teritoriul său
- Începând de duminică, în Europa au intrat în vigoare noi restricţii de circulaţie, din cauza noii tulpini coronavirus care circulă, în special, în Marea Britanie.
- O universitate din România a cerut oficial probe pentru a afla dacă noua mutaţie a coronavirusului se află deja pe teritoriul nostru
Urmărește
6841 afișări
Noua tulpină a coronavirusului în România. Cum aflăm dacă mutaţia virusului a ajuns în ţara noastră
Nu ştim cât de mult s-a răspândit noua tulpină a coronavirusului în Europa, dar Comisia Europeană le cere tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene să facă eforturi pentru a preveni răspândirea acestei forme a virusului.
Cel mai important lucru este ca laboratoarele din fiecare ţară să analizeze şi să secvenţieze virusul, în urma testelor PCR.
În România, acest lucru se face la Universitatea din Suceava. Mihai Dimian, prorector al universităţii spune că am putea şti şi noi dacă noua tulpină circulă în România, a trimis deja solicitări la Timişoara şi Craiova să trimită probe ale unor oameni veniţi din Marea Britanie în ultimele două săptămâni, iar rezultatele le vom avea, cel mai probabil, după Revelion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Alertă în Tulcea. Au fost emise mesaje Ro-Alert despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian
-
Zborul-test al navei spaţiale Starship a SpaceX eşuează, după ce racheta a fost distrusă
-
Liderul Houthi: Vom continua atacurile dacă Israelul nu respectă acordul de încetare a focului
„Până de Crăciun vom primi aceste probe. Ele trebuie stocate şi transportate în condiţii speciale. Observ că sunt acum tot felul de ştiri legate de depozitarea vaccinului. Ei, cam aşa trebuie procedat şi cu aceste probe.
Până acum, noua tulpină a fost descoperită, pe lângă Marea Britanie, în Danemarca, Olanda şi Italia. Nu sunt dovezi clare, dar britanicii spun că noua tulpină de coronavirus se transmite cu 70 la sută mai repede decât cea care a circulat în primul val al epidemiei”, a afirmat pentru Aleph News Mihai Dimian, prorector al Universităţii Suceava.
„De cele mai multe ori virusul nu este mai activ, pentru că nu încearcă să îşi omoare gazda, ci să devină mai contagios, ca să se poată răpândi cu mai mare uşurinţă. În acest moment, când ştim că virusul suferă mutaţii foarte repede şi ştim că avem această mutaţie, trebuie să luăm în calcul o campanie de vaccinare mult mai rapidă.”, a apreciat Radu Ţincu, medic ATI de la Spitalul Floreasca.
Specialiştii spun că trebuie să treacă mai multe luni de mutaţii succesive ale unei tulpini de virus până când un vaccin să devină ineficient.
„Nu există elemente care să arate că antircorpii neutralizanţi, faţă de virusurile circulante în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină nu ar fi eficient, dar, pentru că este de puţin timp la dispoziţia noastră, nu la a noastră, la dispoziţia cercetătorilor, rămâne de văzut dacă efectul neutralizant al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”, a menţionat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.
Deşi noua tulpină a coronavirusului suferă mutaţii, asta nu înseamnă că vaccinul nu va fi eficient.
Pentru asta, ar trebui imediat identificaţi şi testaţi cei care ar fi putut contacta noua tulpină sau au istoric de călătorie în ţările în care aceasta a fost deja identificată. Sistemul de răspuns rapid al Uniunii Europene trebuie notificat urgent, în cazul în care este identificată noua tulpină. Ar trebui să fie emise recomandări de evitare a călătoriilor care nu sunt esenţiale şi a activităţilor sociale.
Citește pe alephnews.ro: Cum se vor desfășura alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai? TikTok, Facebook și Google riscă amenzi uriașe dacă nu respectă regulile lui Ciolacu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Simpaticul domn Marcel Ciolacu, un Dobi-Tik-Tok, nu știe nimic legat de guvernare. Azi îți dă taxe noi, mâine îți ia pensia pe care ți-a promis-o ieri
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Povestea de viață a lui Paul, un om al străzii care a devenit multimilionar. Cu doar 700 de dolari și-a construit un adevărat imperiu 😲
CANCAN.RO
Bruce Willis, apariție rară în public! Actorul este de nerecunoscut: Cum arată acum starul din „Die Hard”, grav bolnav
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe