Noul an şcolar a început luni şi va fi mai lung cu patru zile decât în anii precedenţi
Noul an şcolar care a început luni va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, cu patru mai multe decât în anii şcolari precedenţi, elevii urmând să încheie cursurile în 17 iunie 2011.
Noul an şcolar a început luni şi va fi mai lung cu patru zile decât în anii precedenţi (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)
Peste 3,2 milioane de elevi şi preşcolari încep cursurile luni.
Potrivit structurii noului an şcolar afişată pe site-ul Ministerului Educaţiei, elevii încep cursurile în 13 septembrie 2010 şi le încheie vineri, 17 iunie 2011, nefiind făcută nicio menţiune privind terminarea cursurilor mai devreme pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi, respectiv, a XIII-a.
Finalizarea cursurilor mai devreme este însă anunţată în metodologia de organizare a examenului naţional şi a celui de bacalaureat. Astfel, potrivit metodologiei, elevii claselor a VIII-a vor finaliza cursurile cu o săptămână mai devreme de 17 iunie, respectiv în 10 iunie, iar liceenii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a vor termina cursurile în 27 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Anul şcolar se va încheia pe 31 august 2011 şi va fi structurat pe două semestre.
Astfel, în semestrul I sunt programate cursuri în intervalul 13 septembrie - 21 decembrie. În perioada 1 - 7 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.
Elevii vor avea vacanţă de iarnă din 22 decembrie 2010 până în 4 ianuarie 2011. Cursurile semestrului I vor fi reluate în 5 ianuarie 2011 şi vor dura până în 28 ianuarie. Vacanţă intersemestrială este programată pentru intervalul 29 ianuarie - 6 februarie 2011.
Cursurile în semestrul al doilea încep în 7 februarie 2011 şi durează până în 15 aprilie. Din 16 aprilie şi până în 25 aprilie 2011 elevii vor fi în vacanţă de primăvară, cursurile semestrului al doilea urmând să fie reluate în 26 aprilie. Semestrul al doilea se va încheia în 17 iunie.
Elevii vor fi în vacanţa de vară din 18 iunie până în 11 septembrie, cu o săptămână mai puţin decât în anul şcolar 2009-2010.
Totodată, elevii nu vor merge la cursuri nici în zilele libere prevăzute de lege.
Tezele din semestrul I al anului şcolar 2010-2011 vor fi susţinute, de regulă, până la data de 17 decembrie 2010, iar cele de pe semestrul al doilea, până la data de 20 mai 2011.
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar care au fost stabilite prin Ordinul ministrului Educaţiei. Structura anului şcolar poate fi modificată cu condiţia asigurării unui număr de zile de cursuri de 177 zile lucrătoare, precum şi cu posibilitatea ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire.
Calendarul examenelor şi evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Evaluarea naţională din perioada 20-22 iunie 2011 se va suprapune cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională programată în perioada 20-23 iunie.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat are loc în intervalul 6 iunie - 1 iulie. În prima parte a perioadei de bacalaureat, respectiv 6-23 iunie, sunt programate probele orale, iar din 27 iunie şi până în 1 iulie elevii vor susţine probele scrise.
Elevii clasei a IX-a de liceu - filiera tehnologică, învăţământ de zi, vor avea, pe lângă cele 36 de săptămâni de cursuri, şi trei săptâmâni de stagii de pregătire practică, în conformitate cu prevederile planurilor-cadru.
De asemenea, pentru clasa a XI-a - anul de completare şi pentru învăţământul special, clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor va fi de 37 de săptămâni, însumând 183 de zile.
Totodată, pentru clasa a XI-a de liceu - filiera tehnologică, ruta directă de calificare şi pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare durata cursurilor este, în funcţie de prevederile planurilor-cadru, de 37 de săptămâni, însumând 182 de zile lucrătoare, respectiv de 38 de săptămâni, însumând 187 de zile lucrătoare.
În învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile de învăţământ în vigoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO