- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.09.2015, 10:54)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul an şcolar începe luni, vacanţa de iarnă va fi mai lungă cu o săptămână
Noul an şcolar începe luni şi cuprinde o vacanţă de iarnă de trei săptămâni în loc de două şi una de vară care se încheie pe 11 septembrie, astfel că anul şcolar 2016-2017 nu va începe cu o săptămână mai devreme, aşa cum solicitase Consiliul Naţional al Elevilor şi cum prevedea structura anterioară.
Urmărește
16669 afișări
Noul an şcolar începe luni, vacanţa de iarnă va fi mai lungă cu o săptămână (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Structura anului şcolar 2015 - 2016, stabilită în luna iulie printr-un ordin de ministru, a fost modificată pe 31 august, printr-un nou ordin, publicat joi în Monitorul Oficial.
Potrivit actului normativ, elevii vor avea vacanţa de iarnă între 19 decembrie şi 10 ianuarie, şi nu până la 3 ianuarie, cum prevedea structura aprobată anterior.
O altă diferenţă este aceea că vacanţa de vară nu se mai termină pe 4 septembrie, pentru ca anul şcolar 2015 - 2016 să înceapă cu o săptămână mai devreme, ci pe 11 septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Consiliul Naţional al Elevilor îi solicitase ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu ca şcoala să înceapă şi să se termine cu o săptămână mai devreme, în anul şcolar 2015 - 2016, "luând în calcul necesitatea unui semestru I mai lung si scăderea interesului cadrelor didactice şi elevilor la sfârşitul celui de-al doilea, datorită suprapunerii perioadei examenului de bacalureat cu perioada de predare".
Cîmpeanu declara, la sfârşitul lunii iunie, că ia în calcul propunerea, dar pentru anul şcolar 2016 - 2017, fiind prea târziu să se facă modificarea în această toamnă.
Structura anului şcolar aprobată în iulie prevedea ca vacanţa de vară să se încheie pe 4 septembrie, astfel că următorul an şcolar începea cu o săptămână mai devreme. Prevederea nu a fost însă menţinută în structura aprobată în 31 august.
Anul şcolar începe în 14 septembrie, iar prima vacanţă va fi în perioada 31 octombrie - 8 noiembrie, pentru clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar.
Vacanţa de iarnă este programată de sâmbătă 19 decembrie 2015 până duminică 10 ianuarie 2016. Din 11 ianuarie până în 5 februarie 2016 continuă cursurile semestrului întâi, iar vacanţa intersemestrială va începe sâmbătă 6 februarie şi se va încheia duminică 14 februarie.
Semestrul al doilea începe în 15 februarie şi se încheie vineri 24 iunie, în perioada 23 aprilie - 3 mai 2016 fiind programată vacanţa de primăvară.
Înainte de vacanţa de primăvară, săptămâna 18-22 aprilie 2016 este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!". Clasele de învăţământ preşcolar şi primar pot planifica activităţile din programul "Şcoala altfel" în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfăşurare a programului va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după consultarea cadrelor didactice
Din 25 iunie până în 11 septembrie, elevii vor fi în vacanţa de vară, anul şcolar 2016-2017 urmând să înceapă din 12 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: REPORTAJ - Cât îi costă pe părinţi pregătirea copiilor pentru noul an şcolar: "Ai, n-ai, trebuie să cumperi de toate să fie în rândul lumii"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe