Noul arhitect şef al Capitalei şi directorul ALPAB, prezentaţi de Oprescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a prezentat, luni, pe noii membri ai echipei sale, respectiv arhitectul şef Gheorghe Pătraşcu şi noul director al Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Gabriel Iosif.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Noul arhitect şef al Capitalei şi directorul ALPAB, prezentaţi de Oprescu

Noul arhitect şef al Capitalei şi directorul ALPAB, prezentaţi de Oprescu

Edilul şef al Capitalei a afirmat că, alături de noii membri ai echipei sale, îşi poate "îndeplini dorinţele pe care şi le-a exprimat în ultimele două luni".

Oprescu a susţinut că anul acesta Capitala se confruntă cu consecinţele "unei dezvoltări haotice" pe care a avut-o în ultimii 18 ani.

Sorin Oprescu a subliniat că se încheie "epoca bunului plac în Capitală", amendând "anomaliile arhitecturale" şi lipsa "unei reguli generale de urbanism".

La rândul său, Gheorghe Pătraşcu a precizat că va asigura şase luni interimatul în funcţia de arhitect şef al Primăriei Capitalei, ajungându-se la această soluţie ca urmare a unui acord cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, Laszlo Borbely.

"Este un moment istoric în care o autoritate naţională în domeniu colaborează cu municipalitatea", a adăugat Pătraşcu.

El a mai spus că, după şase luni, se va evalua situaţia.

Totodată, noul arhitect şef al Capitalei a făcut referire la faptul că "întregul sistem al administraţiei suferă de o boală cronică", care în Bucureşti a ajuns la o fază critică şi a apreciat că pentru a înlătura această fază trebuie "acordată o coerenţă dezvoltării oraşului".

Gheorghe Pătraşcu a subliniat că, deşi "dezordinea dezvoltării oraşelor" este o caracteristică a întregii naţiuni, este necesară găsirea unei negocieri între interesul public şi cel privat.

"Definiţia urbanismului este de fapt o negociere între interesul public şi cel privat", a mai spus Gheorghe Pătraşcu, în încheierea prezentării sale.

Pe de altă parte, noul director al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, Gabriel Iosif, a făcut referire la sutele de hectare de spaţiu verde pierdute de Capitală în ultimii 20 de ani şi a arătat că, în urma sondajelor făcute pentru contorizarea suprafeţelor de spaţii verzi rămase în Bucureşti, au fost folosite "buruienile de pe liniile de tramvai, spaţiile verzi din cimitire, precum şi maidanele de la periferia Bucureştiului"

Gabriel Iosif a susţinut că, deşi administraţia pe care o conduce este o administraţie "controversată" pentru care "există un trecut" şi care beneficiază de "o moştenire", va face tot ce este necesar pentru a redimensiona şi îmbunătăţii spaţiile verzi existente în Capitală astfel încât definiţia spaţiului verde să fie reinventată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici