- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.06.2013, 17:49)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul Spital "Victor Gomoiu", prima unitate pentru copii construită în Capitală în 30 de ani
Noul Spital Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", a cărui construcţie a fost inaugurată vineri, va fi primul spital de urgenţă pentru copii realizat de municipalitate în ultimii aproape 30 de ani şi primul spital universitar de pediatrie din România, urmând a fi finalizat în vara anului 2015.
Urmărește
6459 afișări
Noul Spital "Victor Gomoiu", prima unitate pentru copii construită în Capitală în 30 de ani (Imagine: Shutterstock)
La inaugurarea lucrărilor, au fost prezenţi premierul Victor Ponta şi primarul Capitalei Sorin Oprescu.
Noua clădire a Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", de şase etaje, va fi construită în curtea actualei unităţi sanitare care funcţionează într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu datând din 1927.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Costurile pentru noul spital vor fi suportate integral de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), a anunţat vineri, la inaugurare, primarul general Sorin Oprescu.
Costul estimat al lucrărilor de construcţie este de 170 de milioane de lei fără TVA, iar durata executării lucrărilor este de 21 de luni. Clădirea va fi dotată cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie.
Noua unitate va fi primul spital universitar de pediatrie din România, întrucât toate secţiile vor fi baze de învăţământ universitar şi postuniversitar, potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate.
Managerul spitalului, Doina Pleşca, a explicat că, în prezent, în unitate lucrează 250 de angajaţi reprezentând personalul medico-sanitar, 35 dintre ei fiind doctori. Atunci când spitalul va fi gata, respectiv în vara anului 2015, personalul medico-sanitar ar trebui să numere aproximativ 450 - 500 de angajaţi, dintre care 100 să fie doctori.
Odată cu ridicarea noii clădiri, numărul paturilor va creşte de la 159 la 278. Spitalul va fi extins până la 19.260 de metri pătraţi (suprafaţa construită). Va creşte, de asemenea, numărul sălilor de operaţie, de la două, care acum deservesc doar specialititatea ORL, la 10. Astfel, vor exista în unitate câte două săli de operaţii ORL, Chirugie, Ortopedie şi alte patru destinate secţiei Cardiologie.
Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secţii de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică din România.
Vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spaţii pentru aparţinători
Spitalul va avea un spaţiu verde de 3.400 de metri pătraţi şi parcarea cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe.
Clădirea veche a Spitalului "Victor Gomoiu", care are valoare arhitecturală, va fi consolidată şi restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă, mai spune municipalitatea. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi, specialişti, găzduind săli de curs, de conferinţe, biblioteci, laboratoare etc.
"În ultimii 30 de ani nu s-a mai construit nimic în România, de aceea acest spital este o mândrie pentru noi. Va fi al doilea spital de urgenţă pentru copii din Bucureşti (după Spitalul "Grigore Alexandrescu", n.r.), situat în drum strategic, pentru regiunea de sud şi de est. În plus, în spital se va desfăşura şi chirurgie de înaltă tehnicitate cum ar fi operaţii pe cord, operaţii pe creier", spus Sorin Oprescu.
Primarul a fost întrebat de jurnalişti ce garanţii există că spitalul va deveni funcţional şi nu se va întâmpla ca la "Grigore Alexandrescu", "Marie Curie" sau la "Bagdasar-Arseni", unde au fost construite secţii ultramoderne şi nu au putut fi date în folosinţă, fie pentru că nu au avut dotări, fie pentru că nu a existat personal să lucreze în ele.
"Garanţia sunt eu, a cărui meserie este de a fi chirug, şi doamna profesor (Doina Pleşca, n.r.), care este lângă mine aici, şi o lume întreagă medicală, mai ales cei tineri, care aşteaptă să vadă că şi acasă pot să-şi facă meseria, nu numai în străinătate", a răspuns Oprescu.
Întrebat de ce l-a invitat pe premier la inaugurarea lucrărilor, edilul a răspuns: "L-am invitat pentru că mi-a purtat noroc şi, mai mult decât atât, a înţeles că primul care trebuie să se mişte este Bucureştiul".
"Urmează ca spitalul să fie dat în funcţiune peste 21 de luni, iar rolul meu este să pregătim de pe acum numărul de medici necesar, pentru a nu ne mai trezi că avem un spital modernizat, dar nu avem medicii necesari sau condiţiile pentru a funcţiona şi ţinem săli sau secţii ultramoderne închise", a spus premierul Victor Ponta, menţionând că "până acum ba se făcea carul, ba se făceau boii, niciodată nu se făceau în acelaşi timp".
Premierul a mai spus că a mai văzut în ţară, şi la spitale, şi la şcoli, cum s-a început construcţia clădirilor şi pe urmă s-a văzut că mai lipseşte ceva. "Un caz celebru, nu spun de unde, este cum a fost terminată clădirea, iar pe urmă au dărâmat pereţii ca să bage aparatura medicală", a mai spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36