- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nu Olivia Steer e de vină pentru epidemia de rujeolă. Câteva observaţii într-un moment de isterie naţională
Nu sunt de acord cu teoriile Oliviei Steer. Nu cred că vaccinul duce la autism, cum nu cred că un neuron vânjos vindecă o boală cruntă cum e cancerul. Mi se pare însă prea mult ca doamna Steer să fie executată public pe motiv că ar fi şefa unei secte care ne omoară copiii.
După comunicatul Ministerului Sănătăţii care anunţă oficial o epidemie de rujeolă şi condamnă „campaniile iresponsabile” împotriva vaccinării, apariţia Oliviei Steer într-o emisiune tv a declanşat un adevărat jihad pe reţelele de socializare.
Prin avalanşa de înjurături de pe Facebook, mi-a atras atenţia postarea unui prieten care citează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, din 1 aprilie acest an. Direct de la sursă, la acea dată se semnala apariţia unui focar de rujeolă în judeţele Bistriţa şi Cluj, 79 de cazuri confirmate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Surpriza la final:
„Specialiştii de sănătate publică au constatat că zona afectată este reprezentată de mai multe localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud situate la graniţa cu judeţul Cluj, în care există comunităţi unde copiii nu figurează pe listele medicului de familie, ca urmare, sunt nevaccinaţi”
Deci nu era vorba despre un grup de adepţi ai doamnei Steer, ci, cel mai probabil, de familii sărace ai căror copii nu erau înscrişi pe listele vreunui medic de familie.
O simplă căutare pe site-ul Ministerului Sănătăţii confirmă că în cazul izbucnirii epidemiilor de rujeolă în România, o dată la cinci ani statistic, focarele au fost în comunităţi sărace, unde rata imunizării este scăzută. „În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinaţi, iar în anul 2011 infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar”, se arată într-un comunicat din urmă cu cinci ani al MS. O situaţie similară a fost şi 2005.
Nu contest că teoriile anti-vaccinare ale Oliviei Steer au fost împărtăşite şi de alţi români, însă mult mai mulţi, cred, sunt victimele unui sistem impotent.
În 2014, prin ordin al ministrului Sănătăţii s-a înfiinţat Comitetul Naţional de verificare a eliminării rujeolei şi rubeolei. Ce a făcut până acum, care îi sunt realizările? Zero, niciun rezultat la căutare pe site-ul MS.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36