- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în 2011 faţă de anul trecut
Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în acest an faţă de 2010, respectiv de la 193 la 3.270, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.
MS: Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în 2011 faţă de anul trecut (Imagine: Mihai Siridonica/Mediafax Foto)
Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3.270 de îmbolnăviri.
Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul ţării, respectiv în Bihor - 560 de cazuri, Cluj - 462, Maramureş - 422, Sălaj - 341 şi Satu Mare - 319 cazuri, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Şi numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape trei ori faţă de anul trecut. Dacă în 2010 au fost întregistrate 350 de cazuri de rubeolă, anul acesta au fost confirmate 1.064 de cazuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja: Gazele din Marea Neagră vor ajunge mai întâi în România şi doar surplusul va fi vândut
-
Dronele ucrainene au atacat o zonă în care se află baza de bombardiere strategice a Rusiei
-
Oficial. Românii vor călători fără vize în SUA
Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de rubeolă şi rujeolă a crescut în toate ţările europene, iar în acest context şi România este afectată.
Principala cauză a îmbolnăvirilor se datorează absenţei vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită al Ministerului Sănătăţii.
În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copii nevaccinaţi. În acest an, infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.
Direcţiile de sănătate publică au intervenit în focare, iar pentru stoparea extinderii numărului de îmbolnăviri au vaccinat suplimentar persoanele care până atunci nu au fost imunizate.
Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile în care există riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO