- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2012, 17:28)
- Elvira Gheorghita , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul celor care apelează la stomatolog a scăzut cu 20% faţă de anul trecut. Medic: Nici măcar copiii nu au gratuitate absolută
Numărul celor care solicită tratament dentar a scăzut cu 20% faţă de anul trecut, întrucât plafonul CNAS pentru aceste servicii este foarte redus, nici măcar copiii neavând gratuitate absolută, a declarat dr. Alexandru Brezoescu, director executiv la Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice.
Urmărește
668 afișări
Numărul celor care apelează la stomatolog a scăzut cu 20% faţă de anul trecut (Imagine: Mediafax Foto)
"Din păcate, numărul celor care solicită tratament dentar scade de la un an la altul, din cauza crizei. Sunt oameni care nici nu mai vin pentru un tratament complet, ci doar cât să-şi potolească durerea", a mai declarat Brezoescu, miercuri, la conferinţa de presă din deschiderea Congresului Internaţional de Medicină Dentară.
Cu acelaşi prilej, medicul a criticat faptul că, an de an, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) micşorează plafonul acordat medicilor stomatologi pentru tratamente, astfel că banii se termină "după două proteze".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
"Din păcate, medicina dentară este cea mai vitregită. Alocaţia pe cap de locuitor este de 70 de bani pe an. CNAS alocă un plafon pentru tratamentelele dentare cabinetelor care sunt în contract cu Casa, în valoare de 1.000 de lei. Din aceşti bani, ar putea fi puse două proteze. Dacă nu sunt puse proteze, atunci banii ajung pentru tratarea câtorva carii simple, câteva extracţii şi cam atât", a mai spus Brezoescu.
În acest context, Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice cere CNAS să încheie contract de asigurări de sănătate direct cu pacienţii, şi nu cu medicii.
"Cred că este cazul ca pacienţii să încheie direct contract cu CNAS şi, astfel, fiecare om să ştie de ce servicii poate beneficia", a afirmat Brezoescu.
În Capitală, sunt 3.900 de medici stomatologi, dintre care mai puţin de 10 la sută, respectiv 300, au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Potrivit medicilor, dacă toţi stomatologii ar încheia contract cu Casa, atunci plafonul alocat fiecărui cabinet ar ajunge, probabil, la doi-trei lei.
Totodată, în Bucureşti funcţionează 130 de cabinete stomatologice şcolare, banii alocaţi tratamentelor ajungând pentru mai puţin de 100.000 de copii, mai spun medicii.
La aceeaşi conferinţă de presă, Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice din România a atras atenţia asupra necesităţii educării populaţiei privind importanţa igienei bucale.
Printre temele dezbătute la congres se numără "Medicina dentară- dialog între generaţii", care aduce faţă în faţă medici din generaţii diferite, îmbinând noutatea cu experienţa, factori care contribuie la un tratament eficient al afectiunilor dentare, a subliniat dr. Brezoescu.
De asemenea, stomatologii vor discuta despre profilaxia dentară şi rolul medicului dentist în informarea populaţiei privind afecţiunile dentare, propunerile Uniunii privind prevenirea afecţiunilor orale, dar şi demamarea sistemului de telemedicină- o soluţie în educaţia medicală continuă a medicului dentist.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe