Numărul copiilor abandonaţi care au intrat în sistemul de protecţie a crescut în 2011

Procentul de copii intraţi din familii în sistemul de protecţie asigurat de stat a scăzut uşor anul trecut faţă de 2010, dar a crescut ponderea celor abandonaţi, doar în prima jumătate din 2011 înregistrându-se 60% din numărul copiilor abandonaţi în precedentele 12 luni, rezultă dintr-un raport HHC.

Urmărește
232 afișări
Imaginea articolului Numărul copiilor abandonaţi care au intrat în sistemul de protecţie a crescut în 2011

Numărul copiilor abandonaţi care au intrat în sistemul de protecţie a crescut în 2011 (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

În 2009 şi 2010, dinamica intrărilor în sistem s-a păstrat: 90% dintre copiii intraţi în sistem au provenit din familii, iar restul au fost copii abandonaţi, se mai arată în Raportul Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din România, realizat de Hope and Homes for Children (HHC) România şi dat publicităţii miercuri.

"În prima jumătate a anului 2011, a scăzut uşor proporţia copiilor întraţi în sistem din familii, dar a crescut proporţia copiilor abandonaţi. Tot în prima jumătate a anului 2011, a scăzut numărul copiilor care intră în centre de plasament clasice şi asistenţă maternală profesionistă şi a crescut numărul celor din centrele maternale", se precizează în raport.

Tot în Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din România se arată că anul trecut "a crescut îngrijorător" numărul copiilor care au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate.

"Practic, doar în prima jumătate din 2011, numărul acestora este aproape egal cu cel din 2010. Aceşti copii prezintă un risc ridicat de intrare în sistemul serviciilor sociale", atrag atenţia iniţiatorii raportului.

Un alt aspect îngrijorător identificat în raportul HHC se referă la creşterea numărului de copii abandonaţi în maternităţi şi unităţi sanitare. Astfel, în prima jumătate din 2011, s-a înregistrat 60% din numărul copiilor abandonaţi în anul precedent.

Raportul HHC România a fost realizat pe baza informaţiilor din 2010 şi prima jumătate a lui 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici