Numărul curselor cu autocare care aduc în ţară români, de Paşte, mult mai mic faţă de alţi ani

Numărul curselor cu autocare care aduc în ţară, în perioada sărbătorilor de Paşte, muncitori români stabiliţi în străinătate a scăzut faţă de anii precedenţi cu până la 30 la sută, situaţie înregistrată şi la frontiera judeţului Arad cu Ungaria.

Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Numărul curselor cu autocare care aduc în ţară români, de Paşte, mult mai mic faţă de alţi ani

Numărul curselor cu autocare care aduc în ţară români, de Paşte, mult mai mic faţă de alţi ani (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Reprezentanţii unor companii de transport internaţional de persoane care operează în judeţul Arad afirmă că în perioada Paştelui autocarele care circulă dinspre Spania, Portugalia, Germania, Italia, sau Grecia erau aglomerate în anii trecuţi, în timp ce acum numărul biletelor de călătorie cumpărate a scăzut simţitor.

Directorul de vânzări de la Atlassib, Monica Sanislav, a declarat că numărul curselor spre România a scăzut cu 20 la sută faţă de anii precedenţi.

"Cele mai mai afectate sunt cursele care vin din Spania şi Grecia. Sunt puţini pasageri faţă de alţi ani. În această perioadă mai venim cu diverse promoţii la tarife, dar şi aşa sunt mai puţini cei care revin în ţară", a spus Sanislav.

Reprezentanţii companiei de transport Pletl apreciază o scădere cu până la 30 la sută a numărului de curse dinspre Germania şi Austria spre România.

Un şofer de autocar al unei alte companii, care a revenit în Spania joi, a spus că are jumătate din locuri ocupate.

Câţiva români care au ajuns în vama arădeană Turnu, venind din Spania, Italia şi Germania, au declarat că veniturile le-au scăzut la locurile de muncă şi că nu îşi mai permit să revină în ţară la toate sărbătorile.

"Eu nu am fost de doi ani acasă la Bârlad, dar am zis să îmi vizitez mama şi băiatul de Paşti. Nu e uşor nici în Spania, e tot mai greu să găseşti de muncă. Am multe cunoştinţe care ar veni acasă, dar nu au bani", a spus o pasageră.

"Salariile au scăzut. Doar soţul mai lucrează, eu nu am mai găsit de muncă de şapte luni. Soţul a fost de Crăciun acasă, eu vin de Paşti, că nu ne permitem să venim deodată”, a spus o femeie care a venit din Italia şi merge acasă în Deva.

"Acum italienii îşi dau părinţii bătrâni la azile şi nu-i mai îngrijim noi acasă, dar eu am avut noroc să-mi găsesc de lucru la o fabrică", a spus o altă româncă revenită în ţară de sărbători.

Totodată, poliţiştii de frontieră arădeni afirmă că numărul celor care intră în ţară nu a crescut deloc în ultimele zile, cum era de aşteptat.

"Valorile de trafic pe intrarea în ţară se menţin constante, în timp ce în anii precedenţi erau în creştere în această perioadă de dinaintea sărbătorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu.

(Material realizat de Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici