Numărul femeilor agresate în familie a crescut, în 2008, cu aproximativ 25%

Numărul femeilor care au fost înregistrate ca victime ale violenţei în familie în primele trei trimestre ale anului indică o creştere de aproximativ 25 la sută a cazurilor, comparativ cu anul 2007, a declarat, marţi, la lansarea campaniei "Femei în umbră. Umbre", preşedintele ANPF, Mihaela Mostavi.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Numărul femeilor agresate în familie a crescut, în 2008, cu aproximativ 25%

Numărul femeilor agresate în familie a crescut, în 2008, cu aproximativ 25%

Campania "Femei în umbră. Umbre", lansată marţi pentru 16 zile, are ca obiectiv combaterea violenţei împotriva femeii.

"Violenţa împotriva femeii este o realitate cruntă, iar estimările ONU arată că abuzurile nu numai că persistă, ci sunt în creştere. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste fapte fie nu sunt cunoscute, fie sunt ignorate. Strâns legată de valori şi tradiţie, adânc înrădăcinată în mentalitate, în felul în care sunt considerate femeile, această realitate este greu de acceptat şi, cu atât mai greu, de schimbat", a declarat Marlene Francois-Lays, reprezentantul UNFPA în România.

Prin toate acţiunile întreprinse în cadrul campaniei, respectiv difuzarea mai multor filme documentare şi piese de teatru prin care se vor face auzite vocile femeilor din întreaga lume care au supravieţuit abuzurilor, organizatorii şi partenerii doresc să scoată la lumină un fenomen care, de cele mai multe ori, este trecut cu vederea şi să aducă publicul mai aproape de drama acestor femei.

Documentarele vor fi difuzare de TVR cinematograful Union, Museo Cafe, dar şi la Casa ONU.

"Nu există o reţetă pentru a combate violenţa împotriva femeii. Ceea ce funcţionează într-o ţară nu poate să dea aceleaşi rezultate într-un alt stat. Fiecare naţiune trebuie să găsească o strategie potrivită ei", a declarat Jan Sorensen, coordonator rezident al activităţii ONU în România.

Potrivit UNFPA, femeile sunt abuzate fizic, psihic şi emoţional, social, financiar sau sexual, violenţa manifestându-se diferit de la ţară la ţară. Preşedintele ANPF a precizat că în România nu se manifestă toate formele de violenţă împotriva femeii, cea mai frecventă fiind cea psihică, iar cel mai des raportată cea sexuală.

La nivel naţional există 55 de adăposturi şi 40 de centre de consiliere pentru victimele violenţei domestice şi şase centre pentru agresori.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici