- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.02.2024, 15:09)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul infracţiunilor din sfera violenţei domestice, în creştere cu 4,8% în 2023
Numărul faptelor penale din sfera violenţei domestice a fost, în 2023, de 57.851 de infracţiuni, în creştere cu 4,8% faţă de anul 2022, se arată într-un bilanţ al Poliţiei Române.
Urmărește
110 afișări
Astfel, anul trecut, poliţiştii au intervenit la peste 100 de mii de cazuri de violenţă domestică sesizate, ocazie cu care au fost emise peste 13 mii de ordine de protecţie provizorii.
Pe parcursul anului 2023, numărul faptelor penale care constituie fapte penale din sfera violenţei domestice a fost de 57.851 de infracţiuni, în creştere cu 4,8% faţă de anul 2022. Cele mai multe fapte, 35.897, au fost de loviri sau alte violenţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit bilanţului prezentat sâmbătă de Benone-Marian Matei, inspector general al Poliţiei Române, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au desfăşurat 897 de acţiuni, în segmentul combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare peste 3.000 de mandate de percheziţie domiciliară şi destructurate 59 de grupuri infracţionale organizate.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost confiscate aproximativ 1,2 tone de droguri, 6 tone de masă verde, 3 tone de precursori şi peste 1,5 milioane de comprimate.
Totodată, au fost cercetate peste 4.000 de persoane, dintre care 1.268 au fost arestate preventiv, iar, faţă de alte 395, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
În anul 2023, au fost înregistrate 11.685 de sesizări de natură penală, fiind desfăşurate activităţi în 30.699 de ordonanţe de delegare emise de către procurorii D.I.I.C.O.T.
Atât pentru combaterea fenomenului, cât şi pentru destructurarea grupurilor de criminalitate organizată, au fost trimise în judecată 2.545 de persoane, pentru săvârşirea a 4.186 de infracţiuni, ca urmare a rechizitoriilor emise şi a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de către procurorii DIICOT.
„Evaziunea fiscală este o realitate incontestabilă, fiind una dintre cele mai prezente infracţiuni cu caracter economic. Numărul cauzelor instrumentate având ca obiect acest gen de infracţionalitate a crescut de la un an la altul, reuşindu-se totuşi recuperarea unei părţi importante a prejudiciului cauzat bugetului statului. Acţiunile întreprinse pentru combaterea contrabandei cu ţigarete, au contribuit la menţinerea unui nivelul scăzut al pieţei negre de ţigarete, aspect confirmat de ultimele studii Novel, conform cărora, în anul 2023, aceasta s-a situat între 7,1% şi 8,3%”, a spus Benone-Marian Matei.
„Pe parcursul anului 2023 s-a reuşit soluţionarea, cu operativitate, a unor fapte deosebit de grave, cu un puternic impact în spaţiul public. Dintre rezultatele importante menţionez: identificarea a peste 99% dintre autorii unor infracţiuni de omor; menţinerea la un nivel scăzut a infracţiunilor grave comise cu violenţă: sub 1% din totalul infracţiunilor sesizate; depistarea a peste 3.400 de persoane urmărite; soluţionarea a peste 14 mii de situaţii privind dispariţia unor persoane”, a dăugat acesta.
Poliţiştii au indisponibilizat anul trecut aproximativ 3 mii de arme de foc şi peste 200 de mii de cartuşe.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe