- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (26.02.2019, 12:22)
- Florin Zafiu
Numărul migranţilor ascunşi în mijloace de transport, în continuă creştere la vămile din România. Din ce ţară provin cei mai mulţi
Fluxul de migranţi la frontieră a scăzut în 2018, numărul persoanelor prinse la frontiera verde fiind în scădere cu 52,9% faţă de 2017. În schimb, a crescut numărul de migranţi prinşi ascunşi în mijloace de transport, anunţă Poliţia de Frontieră la bilanţul instituţiei pe anul trecut.
Urmărește
97 afișări
Numărul migranţilor ascunşi în mijloace de transport, în continuă creştere la vămile din România. Din ce ţară provin cei mai mulţi
Potrivit Poliţiei de Frontieră, valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecerea frontierei au fost, în 2018, de aproximativ 63.000.000 treceri persoane (51.200.000 cetăţeni U.E. şi 11.800.000 cetăţeni non - U.E.) şi 16.600.000 mijloace de transport. Astfel, în comparaţie cu anul trecut, acestea au crescut, în ansamblu, cu peste 5%, dar pe secţiuni de frontieră s-a constatat o creştere la graniţa cu Republica Moldova, precum şi la frontiera aeriană, de peste 8%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
În 2018 au fost constatate 17.883 fapte ilegale din care 7.524 infracţiuni şi 10.359 contravenţii. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegală a frontierei (1.580 fapte), urmate de infracţiunile de fals si uz de fals (1.217) şi de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.199 fapte). Anul trecut, la frontiera cu Republica Moldova au fost depistate cele mai multe fapte de natură penală, numărul acestora reprezentând 25,5% din numărul de infracţiuni constatate la frontiera României. De asemenea, la aceeaşi frontieră au fost aplicate cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 33% din numărul total. Totodată, în ceea ce priveşte numărul de infracţiuni constatate, la frontiera cu Serbia s-a înregistrat cea mai mare scădere cu 58,5%, faţă de perioada similară 2017, ca urmare a reducerii considerabile a fluxului de migranţi.
Poliţiştii de frontieră nu au permis, în 2018, intrarea în ţară pentru peste 7.300 de cetăţeni străini, înregistrându-se o creştere de 35,5% faţă de anul anterior. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost că aceştia fie nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, fie nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.
Pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au prins aproape 3.000 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, dintre care 1.649 pe sensul de intrare în ţară şi 1.337 pe sensul de ieşire. Cei mai mulţi dintre ei acţionau ilegal la frontieră, organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi. Astfel, au fost prinse 425 grupuri de migranţi şi 170 de facilitatori, cetăţeni români şi străini, care îi ajutau pe migranţi să treacă ilegal frontiera. 1.620 au fost prinşi acţionând ilegal la frontiera verde, 1.078 dintre migranţii depistaţi au încercat să treacă ilegal frontiera ascunşi în mijloace de transport, iar celelalte 288 de persoane au fost prinse încercând să treacă ilegal folosindu-se de alte metode, precum documente de călătorie şi vize false, substituire de persoană sau evitarea controlului de frontieră etc. Peste 800 persoane au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile poliţiei de frontieră, fiind predate reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Imigrări.
Cei mai mulţi cetăţeni dintre cei care au încercat săî treacă ilegal frontieră provin din Irak, Iran, Siria, Turcia, Afganistan, Albania Pakistan,Vietnam şi Palestina.
Comparativ cu anul 2017, se constată o scădere a fluxului de migranţi la frontieră, numărul persoanelor depistate la frontiera verde fiind în scădere cu 52,9% ; o creştere a numărului de migranţi depistaţi ascunşi în mijloace de transport, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare în ţară.
Poliţiştii de frontieră au constatat, în 2018, 68 infracţiuni de natură economico – financiară şi 1.131 infracţiuni de contrabandă şi fraudă vamală, valoarea bunurilor confiscate fiind de 152,5 milioane lei. Au fost prinse aproximativ 400 persoane în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei asupra cărora au fost descoperite bunuri care făceau obiectul contrabandei sau traficului ilegal cu bunuri. Astfel, au fost confiscate 4,7 milioane pachete ţigări, cu o valoare aproximativă de 41,5 milioane lei, peste 183,3 kilograme tutun, 1.223 kilograme tutun narghilea şi au fost destructurate 18 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în care au fost implicate 160 persoane.
În 2018, au fost descoperite 253 maşini semnalate ca fiind căutate de autorităţi sau suspecte a fi furate (207 autoturisme, 29 microbuze, patru motociclete, nouă automarfare şi patru remorci), cu 67,5% mai mult comparativ, cu anul 2017. Cei implicaţi în aceste furturi sunt cetăţeni albanezi, austrieci, belgieni, bulgari, danezi, francezi, germani, greci, irakieni, iranieni, italieni, moldoveni, polonezi, sârbi, sloveni, spanioli, ucraineni şi români.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe