Numărul migranţilor care au încercat să treacă ilegal în România a crescut

  • Numărul celor care au încercat să treacă ilegal frontierele României a crescut, în ultimul an, cu 24%
  • Majoritatea migranţilor sunt din Irak, Afganistan, Siria, Bangladesh, Algeria, Turcia, Iran, Somalia, Maroc şi Vietnam.
  • Potrivit raportului, în 2019 nu s-a permis intrarea în ţară a 7.743 cetăţeni străini
Urmărește
460 afișări
Imaginea articolului Numărul migranţilor care au încercat să treacă ilegal în România a crescut

Numărul migranţilor care au încercat să treacă ilegal în România a crescut

Numărul celor care au încercat să treacă ilegal frontierele României a crescut, în ultimul an, cu 24%, cei mai mulţi migranţi fiind din Irak, Afganistan, Siria, Bangladesh, Algeria, Turcia, Iran, Somalia, Maroc şi Vietnam.

Potrivit raportului Poliţiei de Frontieră din România, comparativ cu anul 2018, se constată o creştere a numărului persoanelor depistate în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu 24%.
Cei mai mulţi cetăţeni provin din ţări precum Irak, Afganistan, Siria, Bangladesh, Algeria, Turcia, Iran, Somalia, Maroc şi Vietnam.

Potrivit raportului, în 2019 nu s-a permis intrarea în ţară a 7.743 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile legale de intrare în ţară. Din acest punct de vedere s-a înregistrat o creştere de 4,8% faţă de anul 2018.

„Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil”, arată Raportul Poliţiei de Frontieră.

Totodată, la controlul de frontieră au fost depistate peste 116.500 alerte Schengen ori naţionale, fiind predate autorităţilor competente aproximativ 2.000 persoane, cetăţeni români şi străini, date în urmărire generală.

În privinţa migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 3.727 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera. Cei mai mulţi au înercat să intre în România - 2.048 de persoane, faţă de 1.679, care au încercat să iasă din ţară.

„Mare parte dintre ei acţionau ilegal la frontieră organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi”, spun poliţiştii.

În acest sens, au fost depistate 699 grupuri de migranţi şi 256 de facilitatori, cetăţeni români şi străini, implicaţi în sprijinirea migranţilor în încercarea de a trece ilegal frontiera.

De asemenea, în anul 2019, un număr de 1.232 de persoane au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile politiei de frontieră, fiind predate reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Imigrări pentru întreprinderea măsurilor legale.

De asemenea, în 2019 s-a intervenit pentru prevenirea intrării ilegale a peste 6.000 de persoane la frontiera româno-sârbă.

„La frontiera cu Serbia, au fost menţinute în anul 2019 măsurile de acţiune derulate împreună cu forţele participante din cadrul MAI de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, şi cele de relocare a personalului şi a tehnicii de patrulare şi supraveghere, fiind executate misiuni de supraveghere aeriană cu sprijinul I.G.Av. La frontiera cu Republica Bulgaria, de asemenea, au fost dispuse măsuri pentru întărirea supravegherii şi controlului la frontieră, care au presupus inclusiv relocarea personalului şi a tehnicii din dotarea I.T.P.F. Giurgiu pentru întărirea zonelor de risc identificate”, se mai arată în Raport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici