Numărul morţilor pe şosele a scăzut cu aproape 15% faţă de 2008

Numărul morţilor în accidente rutiere a scăzut, în prima jumătate a acestui an, cu 14,15 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2008, potrivit unei statistici a Poliţiei Rutiere, care informează că cele mai multe accidente se petrec pe DN2 (către Moldova), DN6 (către Banat) şi DN1C (Cluj - Halmeu).

Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Numărul morţilor pe şosele a scăzut cu aproape 15% faţă de 2008

Numărul morţilor pe şosele a scăzut cu aproape 15% faţă de 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform statistici Poliţiei Rutiere, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, la nivel naţional s-au produs 4.123 de accidente grave, soldate cu 1.056 de morţi şi 3.696 de răniţi grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul accidentelor grave a scăzut cu 6,95 la sută, iar cel al morţilor cu 14,15 la sută. Numărul răniţilor a scăzut cu 5,42 la sută.

"Analiza de risc rutier făcută pe principalele drumuri naţionale relevă că drumurile cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor sunt DN2 (Bucureşti-Urziceni-Buzău-Râmnicu Sărat-Focşani-Bacău-Roman-Suceava-Siret-Frontiera cu Ucraina), DN6 (Bucureşti-Alexandria-Roşiori de Vede-Craiova-Filiaşi-Caransebeş-Lugoj-Cenad-Frontiera cu Ungaria) şi DN1C (Cluj-Dej-Baia Mare-Halmeu-Frontiera cu Ucraina). Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2008, pe DN6 se constată o creştere a numărului accidentelor grave cu 16 la sută şi a persoanelor decedate cu 6 la sută. Pe DN1C, numărul accidentelor grave a crescut cu 8 la sută, iar cel al persoanelor decedate cu 14 la sută. O situaţie particulară există pe DN2, unde, deşi se înregistrează o scădere de 10 la sută a numărului persoanelor decedate, rămân îngrijorătoare frecvenţa accidentelor grave şi numărul mare al acestora (75 de accidente grave produse în primele cinci luni ale anului în curs)", se precizează în studiul Poliţiei Rutiere, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Pe de altă parte, cele mai sigure drumuri din România sunt DN1 (Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Sibiu-Alba-Cluj-Oradea-Frontiera cu Ungaria) şi traseul Bucureşti-Titu-Găieşti-Piteşti-Sibiu-Sebeş-Deva-Arad-Nădlac.

Pentru a se asigura că trendul descrescător se va menţine, poliţiştii anunţă că, între 15 iulie şi 31 august, pe traseele cu cel mai ridicat grad de risc de accidente vor avea loc mai multe verificări. Agenţii se vor asigura că semnalizarea rutieră este în regulă şi, acolo unde vor exista probleme din acest punct de vedere, ele vor fi remediate.

În plus, bazându-se pe datele studiului, tot pe cele trei drumuri naţionale cu cel mai ridicat grad de risc, poliţiştii vor monitoriza traficul cu radare instalate în secţiunile şi între orele la care se întâmplă cel mai des accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici