Numărul persoanelor evacuate a depăşit 6.000. Pompierii au intervenit în 116 localităţi

Numărul persoanelor evacuate din judeţele Argeş, Braşov, Galaţi şi Vaslui a depăşit 6.000, a anunţat luni dimnineaţa Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Numărul persoanelor evacuate a depăşit 6.000. Pompierii au intervenit în 116 localităţi

Numărul persoanelor evacuate a depăşit 6.000. Pompierii au intervenit în 116 localităţi

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice în 116 localităţi din 29 judeţe (Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea) şi municipiul Bucureşti.

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 case, 16 curţi, 6 beciuri, 4 subsoluri de bloc, o instituţie publică, un depozit operator economic şi 12 străzi, cât şi pentru degajarea a 79 copaci şi 5 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil, fiind avariate 14 autovehicule şi 2 imobile.

Au fost evacuate preventiv 6.014 persoane din 28 de localităţi din judeţele Argeş, Braşov, Galaţi şi Vaslui. Majoritatea provin din judeţul Galaţi, unde 5.937 de persoane au fost relocate. De asemenea, în judeţul Vaslui au fost evacuate 60 de persoane, în Braşov (localitatea Budila) 6 persoane, în Argeş (localitatea Lereşti) 11 persoane, iar alte 684 de persoane au refuzat evacuarea.

„O situaţie deosebită a avut loc în judeţul Covasna, unde pompierii militari au intervenit în localitatea Ghidfălău pentru salvarea a 11 persoane (8 adulţi şi 3 minori) care au rămas blocate cu autoturismele pe un drum forestier”, transmite IGSU.

Totodată, circulaţia maritimă şi fluvială este suspendată, iar manevrele în toate porturile din judeţul Constanţa şi la Bara Sulina, în judeţul Tulcea, sunt oprite din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv a vântului puternic.

IGSU atrage atenţia că avertizările meteorologice rămân în vigoare şi în cursul zilei de luni.

„În cazul creşterii debitelor pe râuri sau pârâuri, sfătuim cetăţenii să nu traverseze cursurile de apă şi să se menţină la distanţă de maluri. De asemenea, locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curăţarea şanţurilor şi a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. În cazul vântului puternic, evitaţi trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcţie ce pot fi uşor dislocate. Conducătorilor auto le recomandăm să evite deplasările în zonele afectate de inundaţii sau vizate de avertizări meteo. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenţionează să plece la drum”, sunt sfaturile pompierilor pentru cetăţeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
evacuate,
igsu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici