- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.09.2011, 19:33)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul poliţiştilor din stradă va fi mai mare la deschiderea noului an şcolar
Numărul poliţiştilor din stradă va fi mai mare, luni, cu aproape 2.900, aceştia urmând să fie prezenţi în apropierea şcolilor, unde vor fi festivităţile de începere a noului an şcolar.
Urmărește
104 afișări
Numărul poliţiştilor din stradă va fi mai mare la deschiderea noului an şcolar (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
Poliţia Română suplimentează pentru deschiderea noului an şcolar cu aproape 2.900 numărul poliţiştilor care vor fi prezenţi în zonele din apropierea unităţilor de învăţământ, pentru a asigura buna desfăşurare a festivităţilor din prima zi de cursuri, precum şi siguranţa elevilor şi profesorilor.
Din cei aproape 2.900 de poliţişti care vor asigura ordinea şi siguranţa publică în apropierea şcolilor, 2.037 sunt de la ordine publică, 477 de la rutieră şi 365 alte forţe, a precizat, sâmbătă, Poliţia Română într-un comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a cerut încă de la începutul anului şcolar fermitate în măsurile luate pentru protecţia copiilor.
În anul şcolar precedent, numărul infracţiunilor sesizate, precum şi al celor săvârşite de elevi a scăzut. Astfel, numărul infracţiunilor s-a redus cu 2,3 la sută faţă de anul şcolar 2009-2010, iar cel al infracţiunilor comise de elevi a scăzut cu 20,68 la sută. De asemenea, a fost redus numărul infracţiunilor de tâlhărie cu 51,39 la sută şi de vătămare corporală cu 17,86 la sută, a precizat sursa citată.
Şcolile vor avea în anul şcolar care începe în 12 septembrie un plan de măsuri de siguranţă, poliţiştii, jandarmii şi Inspectoratul Şcolar având atribuţii clare, pentru a asigura elevilor şi profesorilor siguranţa în şcoli şi în apropierea acestora.
Potrivit Planului, în anul şcolar 2011-2012 zona şcolilor va fi supravegheată de patrule de poliţie. Poliţiştii vor fi prezenţi zilnic în zona şcolilor şi vor interveni în cazul evenimentelor sesizate în incinta sau în apropierea unităţilor de învăţământ.
Astfel, poliţiştii vor interveni în cazul în care vor sesiza persoane şi grupurile care tulbură procesul de învăţământ, agresează cadrele didactice sau elevii ori distrug bunuri.
Echipaje ale Poliţiei Române vor verifica unităţile comerciale din zona şcolilor şi grădiniţelor, pentru a vedea dacă vând şi alte produse decât cele ce pot fi comercializate minorilor.
Pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar vor fi desemnaţi poliţişti care se vor ocupa de prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial. Aceştia vor face parte din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită conform Strategiei Ministerului Educaţiei.
De asemenea, poliţiştii de prevenire şi proximitate vor merge la orele de dirigenţie pentru a le explica elevilor cum să se protejeze sau să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicaţi. Aceştia vor participa şi la şedinţele comitetului de părinţi, precum şi la consiliile profesionale unde se discută despre prevenirea violenţei în şcoli şi în apropierea unităţilor de învăţământ.
În şcoli vor fi şi acţiuni de informare şi prevenire a abandonului şi absenteismului şcolar, în colaborare cu cadrele didactice, instituţiile guvernamentale şi organizaţiile nonguvernamentale care acţionează în domeniu, precum şi cu reprezentanţii mass-media.
Elevii, părinţii acestora şi cadrele didactice vor fi informaţi despre problemele privind delincvenţa juvenilă şi victimizarea elevilor, urmând să fie distribuite în şcoli pliante, broşuri, flyere, afişe şi ghiduri.
Şi agenţii de poliţie rutieră vor fi în stradă, în apropierea şcolilor aflate pe artere de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care elevii intră sau ies de la cursuri, precum şi în zona unităţilor de învăţământ situate pe drumuri intens circulate ori unde s-au produs accidente rutiere în care au fost implicaţi elevi.
Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.
Echipajele de poliţie vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli, la orele la care elevii intră sau ies de la cursuri. De asemenea, echipajele de poliţie vor patrula în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.
Şi în anul şcolar care începe în 12 septembrie vor fi patrule şcolare de circulaţie, pentru ca elevii să fie în siguranţă în zona unităţilor de învăţământ.
De asemenea, poliţiştii vor identifica şi inventaria toţi deţinătorii de maşini cu care transportă elevi şi îi vor instrui cu privire la obligaţiile ce le revin.
Totodată, vor fi intensificate acţiunile la "magazinele de vise" în care se comercializează substanţe de etnobotanice, amplasate în zona unităţilor de învăţământ.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe