Numărul studenţilor străini s-a dublat la Suceava după promovarea universităţii în fostele ţări ale Uniunii Sovietice

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi-a promovat oferta academică peste hotare, în special în fostele ţări din Uniunea Sovietică, iar rezultatul a fost că numărul studenţilor străini s-a dublat. Pe lângă cei din Republica Moldova, acum vin şi din Ucraina, Kazakhstan, Uzbekistan sau China.

Urmărește
2586 afișări
Imaginea articolului Numărul studenţilor străini s-a dublat la Suceava după promovarea universităţii în fostele ţări ale Uniunii Sovietice

Numărul studenţilor străini s-a dublat la Suceava după promovarea universităţii în fostele ţări ale Uniunii Sovietice

Pentru a atrage câţi mai mulţi studenţi în noul an univeristar care începe în 2 octombrie, reprezentanţii Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava au participat la târgurile internaţionale de educaţie din Uzbekistan, Ucraina şi Kazahstan unde şi-a promovat oferta de studiu. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, numărul studenţilor străini care au optat pentru a-şi continua studiile în România dublându-se faţă de anul trecut.

„Anul acesta am participat la mai multe târguri şi am organizat acţiuni de promovare a ofertei academice în Ucraina la Cernăuţi şi în Republica Moldova, iar perioada aprilie-mai am participat la o serie de târguri internaţionale de educaţie în Uzbekistan, Kazahstan dar şi în Maroc. Avem un proces de promovare şi în China şi Turkmenistan, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Începând din acest an universitar numărul studenţilor străini este dublu faţă de anii trecuţi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prorectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, prof.univ.dr. Ştefan Purici.

Astfel, au fost acceptaţi la studii în anul întâi, la nivel de licenţă, 253 de studenţi străini, majoritatea din Republica Moldova şi Ucraina. Alţi 74 de studenţi sunt la master.

„Numărul studenţilor străini a crescut semnificativ faţă de anul trecut când am avut 130 de studenţi străini care s-au înscris la licenţă şi 56 la master. În premieră, anul acest avem şi doi studenţi chinezi - unu la master şi un altul la nivel de licenţă, ambii studiază Ştiinţe Economice. Cu China avem o colaborare mai deosebită, suntem în colaboare cu Universitatea Tehnică din Hebei China, care au o linie de predare în limba română şi vrem şi noi să deschidem o linie de studiu în limba chineză” a mai spus prorectorul.

Potrivit acestuia, majoritatea studenţilor străini care ajung să studieze la Suceava, se axează spre facultăţile de Calculatoare, Drept, Educaţie Fizică, Kinetoterapie şi Ştiinţele Educaţiei, programele şcolare fiind recunoscute internaţional.

„Noi stăm bine cu numărul de studenţi, suntem peste media naţională şi toate programele se bucură de interes şi atractivitate. Poate fi o explicaţie şi faptul că programa a fost ajustată la cererea de pe piaţă şi la nevoile studenţilor care pe care îi avem. Vom continua în perioada următoare prezentările ofertei educaţionale şi în alte ţări”, a mai spus prof.univ.dr. Ştefan Purici.

La cele zece facultăţi ale Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava sunt înscrişi peste 9.000 de studenţi, conducerea unităţii de învăţământ recunoscând că există probleme cu cazarea studenţilor.

„Singura problemă deosebită cu care ne confruntam este asigurarea locurilor de cazare. Avem peste 2.800 de cereri înregistrate şi noi putem asigura doar 1.150 de locuri în cămine, plus alte 200-300 de locuri internatele şcolare, în baza unui protocol semnat Inspectoratul Şcolar Suceava”, potrivit lui Purici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici