- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.08.2011, 11:09)
- Lucia Efrim ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numeroase echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1. Un elicopter va monitoriza traficul rutier
Poliţia Română informează că luni peste 3.200 de poliţişti rutieri se vor afla în teren pentru asigurarea fluidizării circulaţiei pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (A1), Autostrada Soarelui (A2) şi pe Valea Prahovei (DN 1), iar un elicopter al Ministerului de Interne va monitoriza traficul.
Urmărește
538 afișări
Numeroase echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1. Un elicopter va monitoriza traficul rutier (Imagine: Mediafax Foto)
Poliţia Rutieră acţioneză pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii recomândând conducătorilor de vehicule să circule permanent cu viteză adaptată condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană, iar pentru un plus de siguranţă, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule.
"În scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de poliţiştii rutieri vor acţiona la nivel naţional pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere", precizează, într-un comunicat, Poliţia Română.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Sursa citată arată că acţiunile ce vor fi derulate în trafic de către poliţiştii rutieri vor avea, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic.
"Întrucât sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 şi pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră pregătite să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancţioneze cu fermitate încălcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să asigure siguranţa circulaţiei în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune", spune Poliţia.
Totodată, luni, începând cu ora 17.00, poliţiştii rutieri aflaţi pe autostrada A2 şi pe DN 1 vor fi sprijiniţi de un elicoper al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care va monitoriza traficul şi va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel încât acestea să fie remediate şi să fie asigurate fluenţa şi siguranţa traficului rutier.
Poliţiştii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în cadrul acţiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.
Totodată, participanţii la trafic vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza execesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Şi pietonilor li se recomandă să fie atenţi, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:21
-
astăzi, 21:18
Predoiu a avut discuţii cu directorul Frontex despre aderarea României la Schengen terestru