- Home
- Social
- SINAIA, (15.09.2018, 08:14)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nunta fostulului principe Nicolae, pe ultima sută de metri. Nepotul Regelui Mihai se căsătoreşte cu Alina Binder pe 30 septembrie, la Sinaia | FOTO, VIDEO
Nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, se căsătoreşte cu Alina Binder în 30 septembrie, petrecerea urmând să aibă loc la Cazinoul din Sinaia. Cei doi vor pleca de la biserică în caleaşcă, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu zeci de ani, la nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand.
Urmărește
7484 afișări
Nunta fostulului principe Nicolae, pe ultima sută de metri.
Toate detaliile au fost puse la punct pentru ceremonie. De la biserica unde va fi oficiată ceremonia religioasă, până la locul unde va avea loc petrecerea, totul a fost stabilit în cele mai mici detalii, ultima nuntă regală în Sinaia fiind cea a principesei Ileana, fiica cea mică a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.
Cununia religioasă din data de 30 septembrie va avea loc la Biserica „Sfântul Ilie”, lăcaş de cult ctitorit de regii Carol al II-lea şi de Mihai I, care se află la intrarea spre centrul staţiunii, pe partea stângă. Petrecerea va fi la celebrul Cazino din Sinaia, unde marii bogaţi ai vremii şi-au pierdut averile, în fastuoasa sală a oglinzilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Alina şi Nicolae vor veni de la biserică până la Cazino într-o caleaşcă, la fel cum au făcut principesa Ileana şi arhiducele Anton de Habsburg, la nunta lor, ultima nuntă regală din Sinaia.
“Un lucru simbolic pe care principele Nicolae împreună cu Alina au vrut să pună accent a fost acela că vor să facă nunta la Sinaia pentru că Sinaia este leagănul regalităţii din România. E foarte important că vor avea cununia religioasă la Biserica <Sfântul Ilie>, biserica la care a fost ctitor, alături de Carol al II-lea, şi regele Mihai, bunicul principelui Nicolae. Şi tot în mod simbolic, biserica de unde se pleacă, Sfântul Ilie, este la începutul Bulevardului Carol I, iar Cazinoul din Sinaia este la sfârşitul Bulevardului Carol I. Înseamnă cred că foarte mult. Cazinoul este o clădire reprezentativă, specială, unde, pe lângă jocurile celebre de cărţi, s-au desfăşurat foarte multe evenimente culturale, sociale, politice. A concertat George Enescu (...). Este şi un loc de întâlnire, de aceea principele Nicoale a ales această locaţie cu totul şi cu totul specială. Alina şi Nicolae vor veni de la Biserica <Sfântul Ilie> într-o caleaşcă până la Cazino. Este interesant. Şi principesa Ileana tot cu caleaşca a fost”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.
Edilul spune că a fost invitat la nuntă şi va participa.
“Tot la Sinaia s-a căsătorit principesa Ileana, fiica regelui Ferdinand, şi a fost o nuntă grandioasă. A fost cea mai mare nuntă în perioada respectivă, în lume. Iată că se reia tradiţia (...) Am fost invitat şi cu siguranţă voi participa”, a spus primarul.
Întrebat dacă în localitate se fac pregătiri speciale pentru această nuntă la care sunt invitate aproximativ 300 de persoane, edilul a spus că autorităţile nu fac nicio pregătire.
“Nu facem pregătiri speciale absolut deloc, totul se desfăşoară normal. M-au întrebat mulţi dacă principele Nicolae a plătit pentru sălile de la Cazino. Da, a plătit”, a precizat Oprea.
Cazinoul din Sinaia, unde va avea loc petrecerea, se află în administrarea autorităţilor locale, însă angajaţii de aici nu au vrut să spună cât l-a costat pe nepotul regelui Mihai acest eveniment, invocând că a fost semnat un contract de confidenţialitate. Însă, oricine poate închiria Sala Oglinzilor, locul unde va avea loc petrecerea, pentru suma de 2.500 de euro.
Legenda Cazinoului, locul blestemat de cei care şi-au pierdut averea
Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului, a povestit că simbolul oraşului a fost închis în perioada celor două războaie mondiale.
“Cazinoul este o clădire simbol a acestui oraş. A fost construit între anii 1911 – 1912 după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Este construit în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie şi interzis în 1947 pentru că în ţară au fost interzise jocurile de noroc”, a declarat Rozalia Bremm corespondentului MEDIAFAX.
Legendele spun că această clădire a fost blestemată, mulţi dintre bogaţii vremii respective piarzând aici averi fabuloase.
“La două zile după ce Cazinoul a fost inaugurat, se pierde o avere uriaşă, averea unor fraţi. Din păcate, nu ştim cine a câştigat, dar ştim ce s-a întâmplat pentru că aceştia se sinucid la două zile după ce cazinoul este inaungurat. Este un mare scandal. A fost preluată ca ştire importantă de presa din străinătate. Iată de ce se cer soluţii urgente. Soluţiile au fost următoarele: să se meargă cu bani, cadouri prin oraş la cei care au nevoi materiale sau la cei care se ocupă de zvonuri”, povesteşte ghidul Cazinoului despre legenda clădirii monument din Sinaia.
Nunta nepotului Regelui Mihai va avea loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.
“Celebra Sală a ruletelor. Aceasta avea 13 mese cu rulete, iar ei spun că zilnic în această sală intrau cam 500 - 600 de jucători. Însă vom găsi o cifră mult mai mare la final de săptămână, peste o mie de jucători. Iată de ce pentru acest cazino celebru din Sinaia se vor crea curse speciale de tren care aduc jucători din toate colţurile ţării şi care aduc jucători şi din străinătate. Îi spunem astăzi Sala Oglinzilor, se păstrează arhitectura în sală, stilul neoclasic însoţit de foarte multe simboluri. Simbolul principal de aici este leul, considerat de ei un semn de putere, şi cornul abundenţei. Sala este folosită la evenimente foarte mari, aici sunt găzduite marile congrese (...) şi evenimente private”, a mai spus Rozalia Bremm.
Localnicii, dar şi turiştii consideră că decizia lui Nicolae de a face nunta la Sinaia este bună.
“E o locaţie superbă în care toată lumea şi-ar dori să-şi facă nunta, cu atât mai mult dânsul (Nicolae - n.r.). Sinaia reprezintă foarte mult, aici au stat şi s-au bucurat de împrejurimi mulţi membri ai familiei regale. Sinaia este un centru al regalităţii”, a declarat o localnică.
„E foarte bine că a ales Sinaia pentru că este un oraş foarte frumos. Şi cu siguranţă vor avea o nuntă frumoasă”, a spus şi o femeie venită în excursie la Sinaia.
Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010. În august 2015, Regele Mihai a decis retragerea titlului principelui Nicolae. „Aceasta nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment”, explica, la vremea respectivă, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe