Nuţu Cămătaru, în arest din februarie 2013, va fi judecat în arest la domiciliu

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, arestat în februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, va fi judecat în arest la domiciliu, a hotărât, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Urmărește
873 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru, în arest din februarie 2013, va fi judecat în arest la domiciliu

Nuţu Cămătaru (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Decizia instanţei supreme este definitivă astfel că Nuţu Cămătaru urmează să fie eliberat din detenţie şi plasat în arest la domiciliu.

În acest dosar, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis în judecată 54 de inculpaţi, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) şi Cristian Radu Roşca.

Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013. În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicţie de a părăsi Capitala.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici