- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.05.2012, 13:03)
- Livia Ispas , Catalin Lupasteanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nuţu Cămătaru rămâne în detenţie, a decis Tribunalul Bucureşti
Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, rămâne în detenţie, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, vineri, cererea de punere în libertate pe motiv că a executat în detenţie o perioadă mai mare de şase ani, pedeapsa primită la ultima condamnare, solicitare cu care procurorul a fost de acord.
Urmărește
549 afișări
Nuţu Cămătaru (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)
Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Nuţu Cămătaru s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei, după ce în 11 mai fusese condamnat la şase ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.
În aceeaşi zi, avocatul lui Nuţu Cămătaru a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare, cerând ca acesta să fie pus în libertate întrucât a executat deja mai bine de şase ani de închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Tribunalul Bucureşti a judecat vineri contestaţia la executare, magistraţii respingând cererea lui Nuţu Cămătaru.
Procurorul prezent la şedinţă a admis faptul că Ion Balint a executat în regim de detenţie o perioadă de mai mare de şase ani, context în care a arătat că solicitarea acestuia este admisibilă şi că poate fi eliberat din penitenciar.
Avocatul lui Nuţu Cămătaru a arătat instanţei că acesta a executat o perioadă similară sau chiar mai mare decât pedeapsa aplicată recent, definitiv, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel că nu se mai impune menţinerea lui în stare de detenţie.
În ultimul cuvânt, Ion Balint le-a spus judecătorilor că nu este supărat pe poliţişti şi nici pe judecătorii care l-au condamnat şi că este momentul ca el să fie lăsat în libertate pentru a se întoarce la copilul său minor, care creşte singur ca urmare a faptului că şi soţia sa este încarcerată.
O cerere de contopire a pedepselor a formulat şi avocatul lui Sile Cămătaru, în 16 mai. Tribunalul Bucureşti urmează să ia în discuţie cererea lui Sile Cămătaru în 29 mai.
Sile Cămătaru, condamnat în acelaşi dosar la 13 ani de închisoare cu executare, pe numele căruia a fost emis mandat de urmărire internaţională, a fost prins în noaptea de 11 spre 12 mai, în Germania, de poliţiştii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt. Acesta ar putea fi extrădat în România în cel mult două săptămâni, potrivit oficialilor Poliţiei Române.
Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.
Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.
Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecaţi Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturică" Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nuţu Cămătaru cere instanţei să fie eliberat. Procurorul spune că poate fi pus în libertate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe