- Home
- Social
- (19.08.2024, 14:13)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O Arca lui Noe pe Lună pentru a salva animalele de la dispariţie. Un proiect al oamenilor de ştiinţă americani stârneşte deja discuţii
Propunerea a fost reluată de Universitatea Smithsonian din Washington: un depozit la -196 °C la Polul Sud lunar cu celule fibroblaste.
Urmărește
1272 afișări
Proiectul Universităţii din Arizona, din 2021
Un grup de oameni de ştiinţă a ridicat ipoteza creării unui fel de Arcă a lui Noe pe Lună, pentru a salva animalele de la dispariţie sau de la posibile catastrofe de pe Pământ, cum ar fi epidemiile devastatoare.
Animalele nu ar fi transportate fizic pe satelitul nostru natural, ci s-ar crea o „bancă de gene”, pe modelul celei pentru plante prezente deja de 16 ani pe insulele Svalbard, din care apoi s-ar putea extrage speciile de animale dispărute.
Ideea nu este nouă, ea a fost deja prezentată acum doi ani de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona. Acum a fost reluată de revista ştiinţifică BioScience, publicaţia Institutului American de Ştiinţe Biologice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Mary Hagedorn, prima autoare a articolului, este cercetătoare la Institutul de Conservare Biologică şi la Grădina Zoologică Smithsonian din Washington, precum şi la Institutul de Biologie Marină din Hawaii,
Ea nu vorbeşte despre Arcă, ci despre „depozitarul biodiversităţii”, pornind de la exemplul de crioconservare a fibroblastelor de la peştele stea gubiu (Asterropteryx semipunctata), la 196 de grade sub zero. Aceasta este noutatea biologică, în timp ce proiectul de inginerie îl urmează pe cel al Universităţii Arizona.
Potrivit cercetătorilor, pe 4,5% din suprafaţa de la Polul Sud al Lunii se menţine întotdeauna o temperatură egală sau mai mică de -196 °C, aşa că ar fi locul ideal: nu ai nevoie de multă energie, ca pe Pământ, pentru a menţine temperaturi similare.
La Svalbard Seed Vault, seminţele sunt depozitate la -18°C.
Alegerea celulelor de conservat a picat pe fibroblaste, celule tipice ale ţesutului conjunctiv care pot da naştere şi la celule de diferite tipuri, deoarece în prezent nu este posibilă crioconservarea în siguranţă a celulelor germinale precum spermatozoizii, ovocitele sau embrionii multor animale. De asemenea, fibroblastele pot fi recoltate din piele, mult mai uşor decât celulele germinale.
Oamenii de ştiinţă care fac tuturor propunerea, fără a face referire la finanţarea necesară şi cine ar trebui să pună banii. Aceştia încheie spunând că această metodă ar trebui mai întâi testată pe Staţia Spaţială Internaţională.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36