- Home
- Social
- BUCURESTI, (20.08.2019, 18:10)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O asociaţie cere Ministerului Sănătăţii şi CNAS stadiul negocierilor noului contract pentru programul fără interferon
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România solicită CNAS şi Ministerului Sănătăţii (MS) să precizeze stadiul negocierilor pentru noul contract cost-volum-rezultat aferent programului fără interferon pentru pacienţii cu hepatita C, întucât actualul contract se încheie pe 31 august 2019.
Urmărește
173 afișări
O asociaţie cere Ministerului Sănătăţii şi CNAS stadiul negocierilor noului contract pentru programul fără interferon
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a solicitat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, atât Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cât şi Ministerului Sănătăţii să precizeze stadiul negocierilor pentru noul contract cost-volum-rezultat aferent programului fără interferon pentru pacienţii cu hepatita C, întucât actualul contract se încheie pe 31 august 2019.
Din informaţiile asociaţiei, dezbaterile publice pentru viitorul contract încă nu au început, iar din acest motiv, potrivit reprezentanţilor APAH-RO, „este foarte probabil să existe o perioadă de pauză între cele două programe”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
”Primim foarte multe solicitări din partea pacienţilor îngrijoraţi de ce se va întâmpla cu viitorul program şi de aceea dorim să facem câteva precizări. Mai întâi, o posibilă întrâziere nu afectează cu nimic pacienţii aflaţi deja în tratament sau pe cei care vor intra până la 31 august în program. Problema apare pentru persoanele diagnosticate după această dată. Ele nu vor intra imediat pe tratament dacă programul nu se va relua de la 1 septembrie. Sperăm însă că situaţia se va clarifica în cel mai scurt timp posibil. Vestea bună este că, pentru prima dată, vor avea acces la terapii toţi pacienţii diagnosticaţi indiferent de stadiul bolii,” a declarat preşedinte APAH-RO, Marinela Debu, prin intermediul comunicatului.
Reprezentanţii APAH-RO au precizat şi faptul că, potrivit declaraţiilor reprezentanţiilor Ministerului Sănătăţii şi CNAS din luna iulie, începând cu noul contract, vor primi tratament şi pacienţii care au gradul de fibroză F0, copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 ani şi până în 18 ani, dar şi pacienţii care nu au răspuns la tratament cu terapiile cu antivirale cu acţiune directă şi că totodată, va creşte şi numărul pacienţilor care vor intra în tratament.
”Programul cu interferon free şi noile condiţii anunţate fac din România un model de bune practici în regiune. Cu atât mai mult este regretabil faptul că nu se găsesc soluţii pentru ca acest contract să se se desfăşoare fără întreruperi, iar pacienţii să nu se mai îngrijoreze din cauza lipsei de predictibilitate,” a completat Marinela Debu.
Reprezentanţii APAH-RO au concluzionat spunând că asociaţia îşi reiterează sprijinul pentu implementarea Planului de Control al Hepatitelor Virale care are ca obiectiv eliminarea hepatitelor virale până în 2030, în acord cu direcţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
„În acest context, apreciază suportul oferit de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pacienţilor cu afecţiuni hepatice, respectiv măsurile implementate în vederea creşterii gradului de diagnosticare şi a accesului la tratament”, se mai precizează în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota