Prima pagină » Social » Dan Georgescu se poate întoarce la conducerea ANRCTI

Dan Georgescu se poate întoarce la conducerea ANRCTI

Curtea de Apel a hotărât suspendarea revocării lui Dan Georgescu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), precum şi a numirii lui Liviu Nistoran în această poziţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse juridice.
Dan Georgescu se poate întoarce la conducerea ANRCTI
18 sept. 2008, 11:26, Social

"Practic, Dan Georgescu se poate reîntoarce la conducerea Autorităţii de Reglementare în domeniul IT&C, după obţinerea certificatului de grefă", au mai spus sursele citate.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a eliberat din funcţie pe Dan Cristian Georgescu printr-o decizie semnată pe data 18 august, actul normativ intrând în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, în 20 august.

Potrivit actului normativ, decizia de eliberare a preşedintelului ANRCTI a fost luată în baza unui raport de audit public intern întocmit în luna august, prin care se constată încălcarea prevederilor mai multor articole din OUG 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, precum şi încălcări ale OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, Legii 53/2003 (Codul Muncii), Legii 672/2002 privind auditul public intern şi Legii 500/2002 privind finanţele publice.

Georgescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de suspendare a deciziei prin care a fost revocat din funcţie, considerând că actul semnat de premier nu conţine şi o motivaţie legală.

Totodată, Georgescu a solicitat şi suspendarea deciziei de numire la conducerea autorităţii de reglementare în domeniul IT&C a lui Dorin-Liviu Nistoran.

Deptatul independent Dorin-Liviu Nistoran a fost numit la conducerea ANRCTI la 20 august, decizia şefului Executivului fiind publicată în Monitorul Oficial două zile mai târziu

ANRCTI este o instituţie independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, echipamentelor radio şi echipamentelor terminale de comunicaţii, inclusiv din punctul de vedere al compatibilităţii electromagnetice, tehnologiei informaţiei şi serviciilor poştale.