O casă minusculă cu fresce mitologice, descoperită în ruinele vechiului oraş roman Pompei

O casă mică, plină cu fresce care înfăţişează personaje mitologice, este cea mai recentă descoperire din ruinele vechiului oraş roman Pompei, potrivit The Guardian.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului O casă minusculă cu fresce mitologice, descoperită în ruinele vechiului oraş roman Pompei

O casă minusculă cu fresce mitologice, descoperită în ruinele vechiului oraş roman Pompei

Experţii spun că locuinţa rafinat decorată, numită Casa Fedrei, după numele reginei mitologice a Atenei, scoate la iveală schimbări ale stilurilor arhitecturale în secolul I d.Hr.

Picturile murale viu colorate includ una care înfăţişează o întâlnire romantică între un satir şi o nimfă pe un pat şi una cu Fedra îmbrăcată sumar şi fiul ei vitreg Hippolytus, pe care, conform legendei greceşti, l-a acuzat de viol după ce acesta i-a respins avansurile. O altă frescă îi înfăţişează pe zeii presupuşi a fi Venus şi Adonis.

În ciuda dimensiunilor sale mici, locuinţa „frapează prin înălţimea decoraţiunilor sale murale”, au declarat reprezentanţii parcului arheologic din Pompei, adăugând că frescele erau comparabile cu cele găsite în case mai opulente.

Spre deosebire de alte locuinţe din oraşul antic, care a fost distrus de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr., casa nu a fost construită în jurul atriumului tradiţional, o curte centrală cu un bazin folosit pentru colectarea apei de ploaie, care era tipic pentru arhitectura romană din secolul al VI-lea î.Hr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici