O delegaţie de la Vatican va participa la funeraliile Patriarhului Teoctist

Nunţiatura Apostolică în România a transmis Papei Benedict al XVI-lea vestea morţii Patriarhului Teoctist, urmând ca o delegaţie de la Vatican să participe la funeraliile acestuia.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului O delegaţie de la Vatican va participa la funeraliile Patriarhului Teoctist

O delegaţie de la Vatican va participa la funeraliile Patriarhului Teoctist

"Nunţiatura Apostolică în România a aflat cu durere de trecerea la cele veşnice a Preafericitului Patriarh Teoctist, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Suntem alături de întreaga Biserică Ortodoxă Română şi de poporul credincios, amintindu-ne de acest mare Patriarh care s-a implicat mult în dialogul ecumenic şi mai presus de toate ne amintim de istorica invitaţie făcută Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita România", arată Monseniorul Lauro Lalli, însărcinat cu Afaceri al Nunţiaturii Apostolice într-un comunicat de presă.

Acesta a precizat că Papa Benedict al XVI-lea, care a fost informat în legătură cu moartea Patriarhului Teoctist, va trimise Sfântului Sinod al BOR o telegramă de condoleanţe. Totodată, o delegaţie a Sfântului Scaun va participa la ceremonia de funeralii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici