- Home
- Social
- (30.04.2020, 11:25)
- Angela Carp
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video O dilemă pentru 8.000 de tineri. Mai mergi sau nu la studii în străinătate, anul acesta?
- Suntem aproape 36.000 de mii de studenţi plecaţi la studii în străinătate, spune UNESCO
- Preferăm Europa, şi prea puţin America – sub 30 de studenţi pleacă anual în SUA
- Studiile îi costă scump pe părinţi – 10.000 lire anual, în Anglia
Urmărește
780 afișări
Închiderea şcolilor şi incertitudinile cu privire la Examenul de Bacalaureat din acest an te lasă şi mai confuz dacă te pregăteşti să pleci la studii în străinătate.
„Am primit informaţii şi update-uri constante referitor la ce se întâmplă cu, coronavirusul. Mai ales la începutul carantinei a fost foarte stresant şi chiar şi acum nu trece o zi în care să nu mă gândesc, oare ce se va întâmpla. Mă speria foarte mult ideea de a sta un an acasă pentru că am simţit cel mai mult acum că statul acasă fără a avea o rutină zilnică, fără a intra în contact cu profesorii, direct, înseamnă o scădere considerabilă în ceea ce priveşte productivitatea. Ar fi păcat să îmi pierd abilităţile pentru care am muncit foarte mult. Tot stresul adăugat şi cauzat de coronavirus s-a adăugat unui stres care exista în condiţii normale”, explică Iulia Manda, studentă admisă la trei facultăţi din Anglia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Anual, aproape 8.000 de elevi pleacă la facultăţile din străinătate, pentru care părinţii plătesc zeci de mii de euro, spune reprezentantul EDUCATIVA, un ONG cu activităţi în domeniul educaţiei.
„Familia unui elev trebuie să scoată din buzunar practic, dacă elevul pleacă la studii în toamna aceasta, va trebui să scoată undeva în jur de 10.000 de lire pe an pentru costurile de trai. De cele mai multe ori, destinaţiile din Europa sunt preferate de studenţii români tocmai pentru că oferă facilităţi de finanţare şi de subvenţionare a taxelor de şcolarizare care diminuează semnificativ costurile. În Danemarca, Suedia, Finlanda, ţările nordice, şcolarizarea este gratuită. În Olanda, Italia, Spania şi asa mai departe, şcolarizarea e undeva în jur de 1500 de euro, 2000 de euro pe an însă există posibilităţi de finanţare oferite de Guvernele ţărilor respective”, spune Bogdan Kochesch, Managing Partner Educativa.
Ce şanse mai ai ca proaspăt student să începi facultatea în toamnă?
„Nicio universitate din străinătate în momentul ăsta, din cunoştinţele noastre, nu ia în considerare îngheţarea anului practic. Nimeni nu-şi permite să aibă 2 generaţii în anii următori. Mă aştept ca universităţile să îşi înceapă anul universitar chiar dacă asta înseamnă că îl încep în noiembrie sau decembrie sau îl încep în septembrie cu o variantă online”, adaugă Bogdan Kochesch.
Conform UNESCO, România are un total de 35.500 de studenţi la facultăţile din străinătate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un bolnav de coronavirus a fugit din spital şi a plecat cu taxi spre Vrancea, fiind prins de poliţiştii din Buzău
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe