- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (21.11.2013, 19:31)
- Adina Oşan , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O familie de romi oferă Primăriei Timişoara cu 630.000 de euro clădirea fostului Spital Oncologic
O familie de romi din Timişoara, proprietară a clădirii în care a funcţionat Spitalul Oncologic, a oferit-o spre vânzare primăriei, cu suma de 630.000 de euro, anunţul fiind făcut în şedinţa de joi a Consiliului Local, în care consilierii au decis amânarea luării unei decizii.
Urmărește
190 afișări
O familie de romi oferă Primăriei Timişoara cu 630.000 de euro clădirea fostului Spital Oncologic (Imagine: Shutterstock)
În şedinţa de joi a Consiliului Local Timişoara, secretarul Ioan Cojocari i-a anunţat pe consilieri că Monica Mihai, proprietarul clădirii în care a funcţionat Spitalul de Oncologie de pe Bulevardul Mihai Viteazu, a făcut o ofertă primăriei de cumpărare a imobilului. Femeia, care face parte dintr-o familie de romi, a cerut suma de 630.000 de euro pe clădirea de 650 metri pătraţi.
Potrivit lui Cojocari, iniţial, familia de romi din care face parte şi Monica Mihai, a cerut Primăriei Timişoara 3,5 milioane de euro pe imobil, apoi, la cea de-a doua ofertă, a cerut un million de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Iniţial, au venit cu 3,5 milioane de euro, după aceea cu un milion de euro. Acum au venit din nou. E vorba de fosta Oncologie, care s-a mutat. Oferta e de 630.000 de euro. Acolo sunt mai multe discuţii, sunt mai multe treburi în derulare", a spus Cojocari, în plen.
Primarul Nicolae Robu a declarat că primăria ar putea fi interesată de această clădire, dar că suma solicitată de proprietar este mult prea mare.
"Clădirea este în momentul de faţă într-o stare extrem de proastă, noi am mutat clinica. Dată fiind localizarea, ea ar prezenta interes, după părerea mea, şi am ajunge să îndepărtăm un proprietar care nu face chiar ce trebuie cu clădirile din zona centrală măcar dintr-un loc, dar 630.000 de euro este prea mult, după părerea mea", a spus Robu.
Consilierii locali au decis să amâne această discuţie, până săptămâna viitoare când se vor întruni într-o şedinţă de plen extraordinară.
Monica Mihai are două case şi un teren pe Bulevardul Mihai Viteazu, la nr. 26, însemnând peste 1.600 de metri pătraţi, dar şi alte imobile în suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi.
În clădirea de pe Bulevardul Mihai Viteazu, până la sfârşitul anului 2012, a funcţionat Spitalul de Oncologie din Timişoara.
În decembrie 2012, spitalul a fost mutat în spaţiul fostului internat al Colegiului Tehnic "Ion I.C. Brătianu", care aparţine primăriei, după ce imobilul în care funcţiona unitatea spitalicească a fost retrocedat. Pe uşa clădirii a fost pus lacătul şi nimeni nu a mai făcut vreo reparaţie.
În Timişoara, mai multe familii de romi deţin sute de proprietăţi în centrul oraşului.
Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, potrivit unui document al Direcţiei Judeţene de Finanţe Timiş, obţinut de corespondentul MEDIAFAX.
Citeşte şi:
ANCHETĂ: Familia Cârpaci, care a preluat o clădire a Spitalului de Copii Timişoara, are 144 de proprietăţi - FOTO
Presa locală a relatat deseori despre Vişinel Stanca şi Ionelaş Cârpaci ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogăţit în timpul administraţiei fostului primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, al cărui nume a fost asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul oraşului, în urma unor retrocedări.
La Timişoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cazul familiei cu 144 de proprietăţi în Timişoara: Cârpaci, dispus să cedeze temporar Primăriei clădirea evacuată de la Spitalul de Copii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe