- Home
- Social
- (12.12.2022, 10:31)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„O mare descoperire ştiinţifică”: Fuziunea nucleară, visul oamenilor de mai bine de 5 decenii, este pe cale să devină realitate
O conferinţă de presă mult-aşteptată va avea loc mâine în Statele Unite, ocazie cu care se va anunţa „punctul de cotitură”.
Urmărește
9009 afișări
Fuziunea nucleară, visul oamenilor de ştiinţă, este pe cale să devină realitate în Statele Unite
„Revoluţie în fuziunea nucleară”, este ceea ce Statele Unite sunt pe cale să anunţe, într-o conferinţă de presă mult-aşteptată programată pentru mâine, marţi, 13 ianuarie, de Departamentul pentru Energie al SUA.
Fuziunea nucleară apare ca posibilă soluţie la crizele energetice şi climatice, subiectul devenind deschiderea multor site-ul, începând cu Washington Post, apropiat de Casa Albă.
Deosebirea faţă de fisiune
Două elemente sunt sigure: pentru prima dată în istoria acestor experimente, o reacţie de fuziune ar fi produs mai multă energie decât cea folosită pentru declanşarea ei. În al doilea rând: descoperirea a avut loc la National Ignition Facility, găzduit în Laboratorul Naţional Lawrence Livermore, California.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru Washington Post, unii experţi au confirmat progresele, în spatele anonimatului. Tăcerea este riguros menţinută, aşteptându-se ca mâine, secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, să dezvăluie lumii „o mare descoperire ştiinţifică”.
Fuziunea nucleară (cea care alimentează Soarele şi produce energie din fuziunea a doi atomi de hidrogen, generând unul de hidrogen) este visul oamenilor de ştiinţă de peste 50 de ani.
Spre deosebire de fisiune, nu creează radioactivitate sau deşeuri, nu are nevoie de combustibili rari şi utilizabili pentru a construi bombe atomice (hidrogenul se obţine uşor din apă).
Este energie alternativă
Criza preţului gazelor şi spectrul unei întreruperi a aprovizionării din Rusia au determinat Uniunea Europeană să acorde mult mai multă atenţie decât de obicei securităţii energetice şi, în consecinţă, să reevalueze o sursă adesea considerată controversată: energia nucleară.
Luna trecută, Parlamentul European a aprobat includerea sa în „taxonomie” – lista activităţilor economice durabile propusă de Comisie – în timp ce unele state membre, precum Germania şi Belgia, revizuiesc planurile de dezafectare a centralelor.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe