- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.02.2023, 17:28)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O mare parte din plantele şi animalele din SUA sunt în pericol de dispariţie - raport
Un important grup de cercetare în domeniul conservării a constatat că 40% dintre animalele şi 34% dintre plantele din Statele Unite sunt în pericol de dispariţie, în timp ce 41% dintre ecosisteme se confruntă cu colapsul, potrivit unui raport obţinut în exclusivitate de Reuters.
Urmărește
259 afișări
O mare parte din plantele şi animalele din SUA sunt în pericol de dispariţie - raport
De la raci şi cactuşi până la midii de apă dulce şi specii americane emblematice, cum ar fi capcana lui Venus, sunt în pericol de dispariţie, potrivit unui raport publicat luni.
NatureServe, care analizează datele provenite de la reţeaua sa de peste 1.000 de oameni de ştiinţă din Statele Unite şi Canada, a declarat că raportul este cel mai cuprinzător de până acum, sintetizând cinci decenii de informaţii proprii privind sănătatea animalelor, plantelor şi ecosistemelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Este important faptul că raportul indică zonele din Statele Unite în care terenurile sunt neprotejate şi unde animalele şi plantele se confruntă cu cele mai multe ameninţări.
Sean O'Brien, preşedintele NatureServe, a declarat că sunt „înspăimântătoare" concluziile raportului şi speră că acesta îi va ajuta pe legislatori să înţeleagă urgenţa adoptării unor măsuri de protecţie, cum ar fi Legea privind recuperarea faunei sălbatice din America, care a fost blocată în Congres anul trecut.
„Dacă vrem să menţinem panoplia de biodiversitate de care ne bucurăm în prezent, trebuie să vizăm locurile în care biodiversitatea este cel mai mult ameninţată”, a spus O'Brien. „Acest raport ne permite să facem acest lucru”.
Reprezentantul american Don Beyer, un democrat care a propus o legislaţie pentru crearea unui sistem de coridoare pentru fauna sălbatică pentru a reface populaţiile ameninţate de peşti, animale sălbatice şi plante, a declarat că activitatea NatureServe va fi esenţială pentru a ajuta agenţiile să identifice ce zone să prioritizeze şi unde să stabilească rute de migraţie.
„Datele raportate de NatureServe sunt sumbre, un semn chinuitor al problemelor foarte reale cu care se confruntă animalele sălbatice şi ecosistemele noastre”, a declarat Beyer pentru Reuters. „Sunt recunoscător pentru eforturile lor, care vor da un impuls eforturilor de protejare a biodiversităţii”.
Printre speciile care riscă să dispară se numără specii emblematice, cum ar fi capcana carnivoră Venus, care se găseşte în sălbăticie doar în câteva comitate din Carolina de Nord şi Carolina de Sud.
Aproape jumătate din toate speciile de cactuşi riscă să dispară, în timp ce 200 de specii de copaci, inclusiv un stejar cu frunze de arţar care se găseşte în Arkansas, sunt, de asemenea, în pericol de dispariţie. Dintre ecosisteme, pajiştile temperate şi boreale expansive ale Americii sunt printre cele mai periclitate, peste jumătate din cele 78 de tipuri de pajişti fiind în pericol de dispariţie la nivelul întregului areal.
Ameninţările la adresa plantelor, animalelor şi ecosistemelor sunt variate, potrivit raportului, dar includ „degradarea habitatelor şi conversia terenurilor, speciile invazive, barajul şi poluarea râurilor şi schimbările climatice”.
Raportul a constatat că în California, Texas şi sud-estul Statelor Unite se află cele mai mari procente de plante, animale şi ecosisteme aflate în pericol.
Aceste zone sunt cele mai bogate din punct de vedere al biodiversităţii din ţară, dar şi cele în care creşterea demografică a explodat în ultimele decenii şi în care încălcarea naturii de către om a fost cea mai dură, a declarat Wesley Knapp, botanist şef la NatureServe. Knapp a evidenţiat ameninţările cu care se confruntă plantele, care de obicei primesc mai puţine fonduri pentru conservare decât animalele. Există aproape 1.250 de plante în categoria „în pericol critic” a NatureServe, ultima etapă înainte de dispariţie, ceea ce înseamnă că specialiştii în conservare trebuie să decidă unde să cheltuiască fondurile limitate chiar şi printre cele mai vulnerabile specii pentru a preveni dispariţia.
„Ceea ce înseamnă că o mulţime de plante nu vor primi atenţie în materie de conservare. Suntem aproape în modul de triaj, încercând să ne menţinem sistemele naturale", a spus Knapp.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe